Friss hírek

Alonso: Vettel megbüntetése rajtunk nem segít…

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso szerint hiába kap kemény büntetést Sebastian Vettel az időmérő edzésen történtekért, az rajtuk nem segít, hiszen lényegében minden esélyüket elveszítették arra, hogy pontokat szerezzenek vasárnap.

Alonso jó eséllyel pályázott arra, hogy bekerüljön a top 10-be az Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzésén, gyorskörében azonban – a pálya utolsó kanyarjában – Sebastian Vettel csúnyán feltartotta őt.

A versenybírók természetesen vizsgálják az esetet, Vettel pedig jó eséllyel büntetést kap majd. A négyszeres világbajnok a 8., Alonso pedig a 14. helyen zárta a kvalifikációt.

„Szerintem annak lehetőségét veszítettük el, hogy az 5. vagy 6. rajthelyet szerezzük meg, és egy más versenyt fussunk ezúttal” – mondta Alonso a Sky Sports F1 televíziónak. „Gondolom, így pontot sem fogunk szerezni vasárnap.”

„Szóval bármilyen büntetést is adnak a többieknek, az nem lesz elég. Így megy ez…”

„Szerintem nagyon rosszul kezelték ezt a többiek elöl. Csalódott vagyok, mert szerintem megvolt bennünk a potenciál ma. Idén talán még nem volt ennyire jó az autónk az időmérőn, és nem sikerült maximalizálnunk az eredményt.”

Alonso azt mondja, muszáj lenne precedenst teremteni az ilyen helyzetekre, szerinte ugyanis az, amit Vettel tett, az egyszerűen nem elfogadható.

„Nagyon zavarba ejtő a dolog, mert a szabályok azért vannak, hogy érvényesítsék azokat. Kemény büntetésekre lenne szükség, mert nem helyes, ami ma történt. Nagyon-nagyon frusztráló, hogy emiatt sok pontot fogunk veszíteni holnap. Olyan versenyünk lesz most, aminek a 14. helyről rajtolva lényegében már most vége.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Alonso: Vettel megbüntetése rajtunk nem segít…
Mi történt volna, ha Hamilton sem áll fel a rajtrácsra az újraindításnál?
Alonso: Tanítottam pár új ívet Hamiltonnak!
Vettel: Nagyszerű volt újra az élen harcolni!
Hamilton rosszul lett a dobogón, a koronavírus utóhatásaival küzd

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!