Alonso szívesen lenne újra Hamilton csapattársa - F1VILÁG.HU

Alonso szívesen lenne újra Hamilton csapattársa

Fernando Alonso szerint szép lezárása lenne kettejük karrierjének, ha még egyszer egy csapatban állnának rajthoz a Forma-1-ben. Erre 2007-ben már volt példa, de az a szezon nem alakult jól számukra.

Különös kijelentést tett Fernando Alonso a közelmúltban, amikor arról beszélt, örömmel versenyezne ismét egy csapatban nagy riválisával, Lewis Hamiltonnal. Bár a két pilóta kétségkívül tiszteli egymást, kettejük legutóbbi „közös projektje” egyáltalán nem alakult jól. A páros 2007-ben került egy csapatba, amikor Alonso ünnepelt sztárként, újdonsült kétszeres világbajnokként érkezett a McLarenhez, ahol a garázs másik oldalában Hamilton újoncként mutatkozott be a mezőnyben.

A sikerre éhes páros viszonya a szezon előrehaladtával olyannyira elmérgesedett, hogy Alonso az év végén úgy döntött, maga mögött hagyja a csapatot. Azóta persze sok idő eltelt, immár mindketten a Forma-1 érett, veterán pilótáinak számítanak, de így is kétségeink támadnak, mennyire működne jól egy ilyen felállás. Alonso mindenesetre úgy tekint erre, mint kettejük F1-es karrierjének keretbe foglalása.

 

„Szép lenne, ha együtt fejeznénk be. Az tetszene” – nyilatkozta az Ausztrál Nagydíjon, ahol a 2007-ben történtekre is visszaemlékezett.

„Nehéz szezonunk volt, de a pályán tiszteltük egymást, és ez még mindig így van. Mindketten nagyon tehetségesnek, és az egyik legnagyobb ellenfelünknek tartjuk a másikat. A főnökeink nem kezelték jól az akkor kialakult helyzetet. Fiatalok, éretlenek voltunk, és a menedzsment részéről olyan támogatásra volt szükségünk, amit nem kaptunk meg” – magyarázta Alonso, aki úgy érzi, a szezon végére a McLaren egyenesen ellene fordult.

„Nem folytathattam a McLarennel. Kizárólag a garázs egyik oldalával foglalkoztak. Ahogy a Kínában megrendezett utolsó előtti versenyen Ron [Dennis, csapatfőnök] mondta: Nem [Felipe] Massa, hanem Fernando ellen versenyzünk. Amikor a csapatod ilyet mond, nem folytathatod velük” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso szívesen lenne újra Hamilton csapattársa
Sajtóhír: Nem lesz verseny Dél-Afrikában, marad a Belga Nagydíj a naptárban
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!