Alonso: Tanítottam pár új ívet Hamiltonnak! - F1VILÁG.HU

Alonso: Tanítottam pár új ívet Hamiltonnak!

HIRDETÉS
Az Alpine versenyzője, Fernando Alonso azt mondja, a vasárnapi Magyar Nagydíjon tanítani tudott néhány új ívet Lewis Hamiltonnak a Hungaroringen, amiket aztán a hétszeres világbajnok alkalmazott is Carlos Sainzcal szemben.
2021 Hungarian Grand Prix, Sunday - Jiri Krenek Fernando Alonso Lewis Hamilton

Hamilton és Alonso rendkívül komoly csatát vívtak egymással a vasárnapi Magyar Nagydíjon, a Mercedes brit versenyzőjének pedig jó néhány körbe beletelt, mire meg tudta előzni a kétszeres világbajnokot.

Alonso azt mondja, 10 körön át tartó küzdelmük során Hamilton el tudott lesni tőle néhány alternatív ívet, amiket aztán a brit ügyesen alkalmazni tudott akkor, amikor Carlos Sainzcal harcolt.

„Őszintén szólva azt gondoltam, nem fogom 1-2 körnél tovább magam mögött tartani őt. De az utolsó pár kanyarban úgy tűnt, küszködik egy kicsit azzal, hogy kövessen” – mondta a spanyol versenyző.

„És aztán elég előnyöm volt az egyenesben, hogy védekezzek. Azt hiszem, tanult pár más ívet az utolsó három kanyarban a mögöttem töltött 10 kör során! Carlost egy kör alatt meg tudta előzni ezeket az új íveket használva.”

A versenyt végül Esteban Ocon nyerte meg a másik Alpine-nal, Alonso azonban elárulta, csapata nem utasította őt kifejezetten arra, hogy tartsa fel Hamiltont, de tudta, hogy védekeznie kell a Mercedesszel szemben, mert figyelemmel kísérte a helyzetet a pálya szélén elhelyezett kivetítőkön.

„A csapat semmit sem mondott nekem. De tudtam, hogy minden kör, mely során magam mögött tartom őt, aranyat ér Esteban győzelme szempontjából.”

Alonso elárulta, szerencséje volt, hogy nem keveredett bele az elsőkörös balesetbe.

„Mázlim volt, hogy nem estem ki az 1-es kanyarban, mint jó néhányan. Ez az eddigi legjobb eredményem. És nem ajándékba kaptuk, mert minden egyes körben meg kellett harcolnom minden egyes pozícióért. Büszke vagyok a versenyemre, és ezt a ’Nap versenyzője’ elismerés is talán megmutatja.”

A kétszeres világbajnok beszélt arról is, szerinte megvolt a tempója a győzelemhez, kezdetben pedig meg volt győződve arról, dobogóra fog állni.

Hirdetés

„Talán megvolt a tempóm a győzelemhez. Miután csökkentettem a hátrányomat Sainzhoz képest, meg voltam győződve a dobogóról. A verseny leggyorsabb köreit autóztam, és azt hittem, meg fogom előzni őket, és megpróbálhatok nyerni. Ez járt a fejemben. Aztán elkezdtem felismerni, hogy a győzelem talán nem elérhető. Nem volt meg az erőnk hozzá, főleg, hogy hiányzott a végsebesség. Akkor azon kezdtem el gondolkodni, hogy ha DRS-távolságon belül maradok Carloshoz képest, akkor védekezni tudok Hamilton ellen, és megszerzem a 4. helyet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!