Friss hírek

Alonso teljesen megbízik az FIA-ban a költségplafon ügyében is

A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso azt mondja, teljes mértékben megbízik a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökében, Mohammed Ben Sulayemben, és meggyőződése, hogy a szervezet jó döntéseket hoz majd a költségplafonnal kapcsolatban kirobbant ügyben is.

Mint ismert, sajtóhírek szerint az Aston Martin és a Red Bull is átlépte a 2021-es évre szabott költséglimitet, noha ezt egyelőre nem erősítette meg az FIA. A Nemzetközi Automobil Szövetség eredetileg szerdán hozta volna nyilvánosságra jelentését, ez azonban végül csak hétfőn történik meg.

A csapatok többsége árgus szemmel figyeli a fejleményeket, szerintük határozott lépésre van szükség abban az esetben, ha a fent megnevezett két istálló valóban megszegte a Forma-1 pénzügyi szabályait. Az Alpine pilótája, Fernando Alonso azt mondja, teljes mértékben megbízik a szövetségben – nemcsak ebben az ügyben, hanem minden másban is.

Hirdetés
 

„Ahogyan azt elmondtam már néhányszor, nagyon bízom Mohammedben és csapatában” – mondta a kétszeres világbajnok. „Azt gondolom, van még néhány dolog a versenyhétvégéken, illetve ott van a következetesség, és más témák, amikben fejlődést kell elérnünk. De ők szeretnének tanulni és fejlődni, ez pedig talán pozitívum a múltban tapasztaltakhoz képest.”

„Ami a többi dolgot illeti, a versenyzésen és a pályán kívülieket, teljesen megbízom abban, ami csinálnak, mint ahogy abban is, amilyen végkifejlete lesz a költségplafonnal kapcsolatos ügynek, illetve ugyanez igaz a sportág jövőjére is. Nincs kétségem semmiben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso teljesen megbízik az FIA-ban a költségplafon ügyében is
A Red Bullt nem ijeszti meg a Mercedes felzárkózása
Eldőlt: Teltházas lesz a 2023-as Forma-1-es Magyar Nagydíj
Brown Binotto távozásáról: Egy F1-es csapat sikereinek kulcsa a stabilitás
Steiner: A 2023-as Ferrari-motor „bomba” lesz!
Az Aston Martinnál el vannak ájulva Alonsótól

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!