Alonso teljesítette az Indy 500 első edzését - F1VILÁG.HU

Alonso teljesítette az Indy 500 első edzését

Sikeresen részt vett a 101. Indianapolis 500 hétfői első edzésén a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.

Sikeresen részt vett a 101. Indianapolis 500 hétfői első edzésén a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.

Sikeresen részt vett a 101. Indianapolis 500 hétfői első edzésén a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.

A McLaren versenyzője a Spanyol Nagydíjon után Eric Boullier és Zak Brown társaságában rögtön Indianapolisba utazott, tegnap pedig már körözött is a legendás versenyhelyszínen.

A 35 éves versenyző május 3-án már kipróbálhatta autóját, ám most volt az első alkalom, hogy forgalomban is autózhatott.

A spanyol versenyző 223,025 mérföld/órás átlagtempót ért el leggyorsabb körében, így a 32 versenyző között a 19. lett.

„A legnehezebb dolog maga a verseny lesz – ott van a forgalom, a forgalomban való autózás, illetve az előzéshez szükséges apró trükkök megtanulása” – mondta Alonso.

„És jól kell használni az autó erejét a versenyen. Ezek a dolgok csak a tapasztalattal jönnek, csak a versenyen lehet megtanulni. Én még nem rendelkezem ezzel, szóval tudom, hogy bizonyos tekintetben gyengébb leszek. De olyan gyorsan kell tanulnom, amilyen gyorsan csak tudok a következő 10-12 napban.

Alonso hozzátette, nem az időmérő edzésre, sokkal inkább a versenyre fókuszál majd.

„Az én esetemben az időmérő nem olyan fontos. Persze az ember gyors akar lenni, ha már ott van a pályán… De a prioritás számunkra az, hogy a versenyre beállítsuk az autót, hogy kényelmesen érezzem magam a forgalomban, és a lehető legtöbbet tanuljak az előzésről, és hogyan veszítsem a legkevesebb időt az ilyen manőverek közben.”

Az ebédszünetben egyébként Alonso a korábbi Indy 500-győzes, illetve Forma-1-es világbajnok Mario Andrettivel beszélgetett.

„Rengeteg dolog szóba került, a Forma-1-től kezdve a gumikon át az F1-es tűzig. Lenyűgöző ember, egy igazi legenda, szóval minden egyes megnyilvánulás, minden egyes szó nagyon fontos számunkra.”

A spanyol hozzátette, nagyon jól érezte magát az autóban hétfőn.

„Sokkal jobban éreztem magam. Határozottan jobb nap volt, képes voltam vezetni az autót, vagy legalábbis elkezdeni vezetni. Még sokat kell dolgoznom és tanulnom, de sikerült előrelépéseket tennem.”

Alonso indianapolisi küzdelmeit Magyarországon a DIGI Sport közvetíti: a szombati időmérő napot 22:50-től élőben közvetíti a DIGI Sport 1, míg a vasárnapit 22 órától a DIGI Sport 3.

A május 28-i verseny pedig szintén élőben kerül képernyőre, méghozzá 18:10-től a DIGI Sport 2-n.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!