Alonso titánlapokkal az állkapcsában versenyzi végig a szezont - F1VILÁG.HU

Alonso titánlapokkal az állkapcsában versenyzi végig a szezont

Titánlapokkal az állkapcsában fogja végigversenyezni a 2021-es Forma-1-es idényt Fernando Alonso, akinek még egy operációra szüksége lesz a bajnokság után.

Alonso még februárban szenvedett balesetet a svájci Lugano közelében: kerékpározás közben egy szabálytalanul kanyarodó autóval ütközött, minek következtében megsérült az állkapcsa.

A baleset után nem sokkal Alonsót meg is műtötték, az előszezoni tesztek helyszínén, Bahreinben azonban elárulta, az idei szezont követően még egyszer meg kell majd operálni.

 

A spanyol ugyanakkor azt mondja, az idényre való felkészülésben egyáltalán nem hátráltatták a történtek.

„Őszintén szólva semmiféle problémára nem számítok. Két-három hete már tréningezek, teljesen normálisan megy minden, és voltam hétfőn és kedden a szimulátorban is. Szóval a felkészülésre nemigen volt hatással a dolog” – mondta a kétszeres világbajnok, aki idén az Alpine színeiben tér vissza az F1-be.

„Csak néhány marketingnapot és filmforgatási napot hagytam ki, aminek egy kicsit örültem is! És aztán tegnap délután mindent felvettünk, szóval ebből a szempontból intenzív nap volt. De teljesen rendben vagyok.”

„A professzionális oldal, illetve maga a vezetés egy másik dolog, ez 100 százalékos. Viszont két titánlapot el kell majd távolítani a felső állkapcsomból a szezon végén. Szóval lesznek történések a bajnokság végét követően, de ahogy már mondtam, a sportolói létemben ez nem befolyásol.”

Alonso szombaton tesztel majd először az Alpine új autójával – a spanyol kétévnyi kihagyás után tér vissza a Forma-1-be.

„Nem félek semmiféle kihívástól, de a középmezőny nagyon versenyképes most, ezzel tisztában vagyunk. Maximalizálnunk kell a lehetőségeinket, tökéletességre lesz szükségünk minden hétvégén, ha értékes pontokat akarunk gyűjteni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!