Alonso: Tökéletes hajrára van szükségem

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso továbbra is úgy véli, nagyon jó esélyei vannak arra, hogy megszerezze harmadik bajnoki elsőségét a Forma-1-ben.


A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso továbbra is úgy véli, nagyon jó esélyei vannak arra, hogy megszerezze harmadik bajnoki elsőségét a Forma-1-ben.

A spanyol versenyző a Koreai Nagydíjat követően elveszítette a vezetést a bajnoki összetettben a sorozatban három futamot megnyerő Sebastian Vettellel szemben – Alonso ezeken a versenyeken kétszer harmadikként ért célba, egyszer pedig kiállni kényszerült.

A Ferrari versenyzője azonban nem adja fel, elmondása szerint ugyanis tökéletes helyzetben van ahhoz, hogy harcba szálljon Vettellel – hátránya ráadásul nem is nagy, mindössze 6 pont a német mögött.

„Elég jó helyzetben vagyok” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Valójában ez a második legjobb szituáció egy versenyző számára. Négy versennyel a bajnokság vége előtt majdhogynem ugyanannyi pontunk van, mint Vettelnek, és minden lehetőség nyitott még a bajnokságot tekintve. Olyan helyzetben vagyunk, mint amilyenben lenni szerettünk volna, tehát egészen a végsőkig harcolhatunk a bajnoki címért.”

„Való igaz, hogy az utolsó néhány versenyen a Red Bull nagyon erős és gyors volt, de egész évben láthattuk, hogy mindenki hullámzóan teljesít, szóval javítanunk kell a helyzetünkön és a versenyképességünkön, és meg kell próbálnunk megfogni őket.”

„Ami a motivációmat illeti: jobb, mint valaha, és nemcsak az enyém, de az egész csapaté. Egész évben küszködtünk az autóval, különösen a bajnokság első felében, most pedig, négy versennyel a vége előtt teljes mértékben támadni fogunk.”

Alonso úgy véli, ahhoz, hogy megnyerjék a világbajnoki címet, négy tökéletes futamra lesz szükségük.

„Jelen pillanatban láthatjuk, hogy talán a Red Bullé a leggyorsabb autó, különösen szombatonként. Megpróbálják a legtöbbet kihozni ebből, de mi is ki akarjuk használni erősségeinket. Most minden a határon van: az autó fejlesztése, a stratégiák, a hétvégékhez való hozzáállás. De valójában ez egész évben így volt.”

„Egészen Koreáig vezettük a bajnokságot, köszönhetően következetes teljesítményünknek, és annak, hogy elkerültük a hibákat. 16 tökéletes versenyt produkáltunk, most pedig újabb négyre lesz szükség, ha pedig ez sikerül, akkor nagyon közel kerülünk ahhoz, hogy bajnokok legyünk.”

A Ferrari spanyolja tisztában van azzal, muszáj javítaniuk időmérős teljesítményükön, ha harcba akarnak szállni az egy körön parádézó Red Bull-lal.

„Minden azon múlik, honnan vagy kénytelen nekivágni a versenynek. Ha a pole-ból, akkor 99 százalékban elkerülöd a baleseteket, szóval javítanunk kell időmérős tempónkon, hogy az élről rajtolhassunk.”

„De nincs különleges módja annak, hogy elkerüljük az elsőkörös baleseteket. Mindig higgadtak voltunk, nem kockáztattunk, és a kieséseink nem miattunk következtek be. Velünk történtek, de megtörténhet másokkal is.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Alonso: Tökéletes hajrára van szükségem
Egy magánrepülőn megejtett beszélgetés alapozta meg Räikkönen visszatérését a Sauberhez
Brawn: Komoly érdeklődői vannak a Williamsnek
A Ferrari nem lesz a topcsapatok között Ausztriában?
A Ferrari pilótái is pályára gurulnak még az idényrajt előtt