Alonso törött csontokkal versenyzett tavaly - F1VILÁG.HU

Alonso törött csontokkal versenyzett tavaly

HIRDETÉS
Fernando Alonso, az Aston Martin F1-es versenyzője elárulta, tavaly sokáig törött csontokkal versenyzett, miután kézsérüléseket szenvedett Ausztráliában.
Fernando Alonso, Aston Martin

Lance Stroll, az Aston Martin pilótája kerékpárbalesetet szenvedett a téli teszteket megelőzően, ezért nem tudott elutazni Bahreinbe, hogy felkészüljön a hétvégi szezonnyitóra. Ma azonban a csapat megerősítette: a kanadai hétvégén rajthoz állhat. 

Alonso még az Ausztrál Nagydíj időmérőjén ütközött a falnak 2022-ben, ahol kézsérüléseket szenvedett: egészen a Monaco Nagydíjig így kötésekkel a kezén versenyzett. A spanyol tehát pontosan tudja, milyen az, ha nem teljesen 100 százalékosan áll valaki rajthoz.

„Az én esetem az volt, hogy néhány csontomat eltörtem mindkét kezemben tavaly. Szóval augusztusig nem is gyógyultam meg teljesen. Volt némi fájdalmam, de imádunk versenyezni!“ — nyilatkozta az Aston Martin versenyzője. 

Stroll sérüléseinek mértékéről nem tudni sokat, csak annyit, hogy meg kellett műteni a kanadai kezét — hétvégén azonban rajthoz állhat a Bahreini Nagydíjon. 

„Nem tudom pontosan, hogy Lance-szel mi van, ez magánügy“ — mondta Alonso. „Az autóban meglátja majd nyilván. Az már nagyon jó hír, hogy itt van és megpróbálja. Ez mutatja a győzelem iránti eltökéltségét és motivációját, hogy nyerjen a csapattal. Ez így van, akármilyen pozícióért is harcolunk a hétvégén. Itt van és megpróbálja. Ez nagyon jó jel.“

Alonso elárulta, habár a teszten nem volt jelen Stroll, nem hagyták ki semmiből, és a szimulátorban ő is velük együtt dolgozott. 

„Az első naptól kezdve kapcsolatban voltunk. Mindenről tájékoztattuk Lance-et a teszt során, ebéd közben is beszéltünk és esténként is. Az elmúlt néhány napban szimulátorozott és adott visszajelzéseket, szóval valós időben ugyanazt csináltuk“ — mesélte a kétszeres világbajnok. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!