Friss hírek

Alonso tört-zúzott szingapúri kiesése után

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso elárulta, szingapúri kiesése után olyannyira dühös volt, hogy egy méretes lyukat ütött pihenőszobájának falán.

A spanyol versenyző optimistán várhatta az éjszakai versenyt, hiszen a McLarennel szemmel láthatóan kedvezett az utcai versenypálya.

Alonso remekül kapta el a rajtot, ám az 1-es kanyarban belekeveredett a Ferrarik, illetve Max Verstappen rajtbalesetébe, mely miatt később fel is kellett adnia a futamot.

A McLaren versenyzője a Maláj Nagydíj helyszínén elárulta, kiesése után dühös volt, hiszen óriási lehetőséget szalasztottak el.

Arra a kérdésre, hogy valóban lyukat ütött-e a privát szobájának oldalába, a spanyol így felelt: „Igen… még mindig ott van! Frusztrált voltam.”

„Amikor láttam a visszajátszást, és azt, hogy Vettel megpördül a 3-as kanyarban… éppen csak ott voltunk Lewis [Hamilton] mögött, és megfelelő gumikon voltunk.”

„Szóval meg is próbálhattuk volna megelőzni őt, ha eljött volna a pillanat. Aztán vélhetően buktunk volna 1-2 pozíciót, de többet nemigen, mert egy utcai pályán senki nem előz meg téged…”

„A dobogó pedig pályafutásom egyik legnagyobb eredménye lett volna, de elszalasztottuk.”

Bár Alonso az elmúlt közel 3 évben megtanult együtt élni a frusztrációval, elmondása szerint a Szingapúrban történtek kifejezetten rosszul érintették.

„Kétségkívül nagyon frusztráló volt. Olykor lassúak vagyunk és nem vagyunk versenyképesek, és semmit sem tehetünk – mint például Spában és Monzában. És aztán várunk az olyan pályákra, amelyekről tudjuk, hogy jók lehetünk rajtuk. Ráadásul volt eső is, és az adott pillanatban a második-harmadik helyen voltunk. Szóval a dobogó garantált volt Szingapúrban, és az elmúlt évtized legnagyobb eredménye lehetett volna számomra.”

„De elszalasztottuk. Viszont mindig pozitívan gondolkodom, és ha ez így történt idén, az azért volt, mert a sors így akarta, és a szerencsémet a jobb lehetőségekre tartogatja.”

„Hiszem, hogy a dolgok azért történnek, mert meg kell történniük. Tényleg azt gondolom, hogy minden okkal történik, legyen az egy verseny, egy bajnokság, vagy maga az élet. És ez az ok az, hogy jobb idők jönnek majd. Én így gondolkodom erről.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!