Alonso tovább titkolózik jövőjéről - F1VILÁG.HU

Alonso tovább titkolózik jövőjéről

HIRDETÉS

Ismét rendkívül titokzatosan nyilatkozott jövőjéről a Forma-1 kétszeres világbajnoka, a Ferraritól az idény végén vélhetően távozó Fernando Alonso.


Ismét rendkívül titokzatosan nyilatkozott jövőjéről a Forma-1 kétszeres világbajnoka, a Ferraritól az idény végén vélhetően távozó Fernando Alonso.

A Red Bull Racing alakulata még Japánban jelentette be, az idei szezont követően távozik Sebastian Vettel, akiért a hírek szerint nem kevesebb, mint 80 millió dollárt volt képes fizetni a Ferrari.

A német versenyző Fernando Alonso helyét veheti át a Scuderiánál, lapértesülések szerint azonban a világbajnok és az olasz istálló egyelőre nem tudott mindenben dűlőre jutni.

Alonso állítólag mintegy 50 millió dollárt szeretne kapni a Ferraritól amolyan lelépési díjként, lévén, hogy 2016 végéig szerződése van a patinás istállóval.

Az Amerikai Nagydíj helyszínén, Austinban természetesen nem kímélték az újságírók a spanyolt, aki továbbra is titkolózott jövőjéről.

Alonso úgy fogalmazott, „izgalmas” tervei vannak a jövőre.

„Igen, tudom. Többé-kevésbé” – mondta a világbajnok, amikor arról faggatták, tudja-e már, mit fog csinálni 2015-ben.

Amikor pedig arról kérdezték, meg tudja-e erősíteni, hogy jövőre is a Forma-1-ben fog versenyezni, így felelt: „Kategorikusan nem jelenthetek ki semmit.”

„Nagyon ambiciózus terveim annak. Úgy gondolom, ez a legjobb megoldás a Ferrarinak is. Amikor megvalósul, az emberek nagyon-nagyon izgatottak lesznek – mint ahogy én is. Rendkívül elégedett vagyok, az elmúlt két-három hónapban minden egyes dolog a terveim szerint alakult.”

Hirdetés

A 33 esztendős versenyző elárulta, „nagyon valószínűtlen”, hogy egy év pihenőt vesz ki jövőre, noha hozzátette, még ez sem jelentené F1-es pályafutása végét.

„Egy év kihagyás semmit sem jelent. Nézzék csak meg Räikkönent, aki két év kihagyás után erősebben tért vissza, mint valaha! A Ferrarinál eltöltött öt évben sokat fejlődtem versenyzőként és emberileg is.”

„Szerettem volna bajnoki címet nyerni, de nem sikerült. De még mindig vágyom arra a bizonyos harmadik trófeára. És azt hiszem, megvan bennem a potenciál ahhoz, hogy meg is szerezzem.”

Az Autosprint című olasz lap értesülései szerint egyébként Alonso az Orosz Nagydíjat követően aláírta szerződését a McLaren-Hondával.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!