Friss hírek

Alonso: Továbbra is a Red Bull a favorit

Annak ellenére, hogy mindenkinél több pontot szerzett az elmúlt három versenyen, Fernando Alonso úgy gondolja, hogy továbbra is a Red Bull Racing diktálja a tempót a Forma-1-ben.


Annak ellenére, hogy mindenkinél több pontot szerzett az elmúlt három versenyen, Fernando Alonso úgy gondolja, hogy továbbra is a Red Bull Racing diktálja a tempót a Forma-1-ben.

A Red Bull párosa figyelmeztette csapatát, hogy mielőbb válaszoljon a Ferrari és a McLaren egyre komolyabb fenyegetésére, ám Alonso úgy érzi, az energiaital-gyárosok továbbra is megőrizték vezető pozíciójukat, habár az elmúlt versenyek nem úgy jöttek ki számukra, ahogy azt tervezték.

„Nem, nem gondolom” – felelte határozottan a spanyol versenyző, mikor azt kérdezték tőle, a Ferrari hamarosan átveheti-e a vezető pozíciót a Red Bulltól, a sebességet és teljesítményt illetően.

„Az első és második pozíció Silverstone-ban, az első és harmadik a Nürburgringen az időmérőn, továbbra is ők dominálnak. Folyamatosan az első háromba kell behoznunk autóinkat, hogy azt mondhassuk, igen, a Ferrari a domináns jelen pillanatban.”

Alonso továbbá bízik abban, hogy az eső elhagyja a térséget és szombaton illetve vasárnap már melegebb idő fogadja majd a mezőnyt a Hungaroringen, ahol a Pirelli ismét beveti szuperlágy keverékeit, amik kedvezhetnek a Ferrarinak.

„Semmi kétségem afelől, hogy a szuperlágy gumik jobban működnek autóinkon, szóval ezt ki kell használnunk a versenyen. Természetesen azt szeretnénk, ha minél melegebb lenne, de jelenleg esik az eső, így remélem szombaton és vasárnap már jobb lesz az idő.”

„Többször elmondtuk már, hogy a szezon elején szélcsatorna gondokkal küszködtünk, így nem tudtuk időben megérteni a problémák forrását. Sajnos ezzel elment három-négy hónap, azonban megnyugtató, hogy a problémák már a múlté, és már alig várjuk a szezon hátralévő részét, illetve a következő bajnokságot.”

„Úgy gondolom, hogy további előrelépést kell elérnünk Magyarországon, de ahogy azt már mondtam, egyelőre még mindig a Red Bull a referencia.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek