Alonso tudja, szerencséje is volt Melbourne-ben - F1VILÁG.HU

Alonso tudja, szerencséje is volt Melbourne-ben

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

A McLaren kétszeres világbajnok versenyzője, Fernando Alonso elárulta, pontosan tudja, hogy a szerencse is nagy szerepet játszott abban, hogy ilyen erős teljesítménnyel kezdték a 2018-as idényt Melbourne-ben.

Alonso az 5., csapattársa, Stoffel Vandoorne pedig a 9. helyen zárta az Ausztrál Nagydíjat – a wokingi gárda az idei évre Renault-motorokra váltott, így nagy előrelépést vár a szezontól.

Alonso a vasárnapi verseny leintését követően elárulta, nagyon örül annak, hogy versenyképesnek mutatkoztak Ausztráliában, hiszen végre lehetőségük volt arra, hogy valóban harcoljanak riválisaikkal.

„Remek verseny volt, és ez kezdetnek nagyon jó” – mondta a spanyol.

„Morális szempontból mindig jót tesz a csapatnak az, ha jó eredménnyel indítjuk a szezont. Már szombaton is tudtuk, hogy a versenytempónk erősebb lesz, mint az időmérős tempónk.”

„Jó látni, hogy mindkét McLaren pontszerző helyen végzett az első versenyen, és harcolni tudtunk – kerék a kerék elleni csatákat vívtunk más autókkal.”

„Védekezi is tudtunk és támadni is – erre az elmúlt pár évben nem volt lehetőségünk, szóval ez az év sokkal élvezetesebb lesz.”

Alonso a szombati időmérőt követően lényegében megjósolta, hogy az 5. helyen ér majd célba a versenyen, ám a korábbi világbajnok pontosan tudja, a szerencsének is köszönheti, hogy ennyi pozíciót előre tudott lépni.

„Nyilván szerencsénk volt azzal, hogy a két Haas kiesett, Carlosnak [Sainz] pedig problémája volt a 9-es kanyarban, és aztán jött a biztonsági autó, így meg tudtuk előzni [Max] Verstappent. Szóval mondjuk úgy, hogy 4-5 helyet csak azért nyertünk, mert a körülmények a kezünkre játszottak.”

Hirdetés

„Viszont nem hibáztunk, kihasználtunk mindent, és tökéletes munkát végzett a csapat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!