Friss hírek

Alonso tudja, tanulniuk kell a mai hibákból

Fernando Alonso szerint csapatának, a Ferrarinak javítania kell döntési procedúráján, hogy a jövőben ne lőhessenek akkora bakot, mint a Brit Nagydíj mai időmérő edzésén.


Fernando Alonso szerint csapatának, a Ferrarinak javítania kell döntési procedúráján, hogy a jövőben ne lőhessenek akkora bakot, mint a Brit Nagydíj mai időmérő edzésén.

Silverstone-ban sem Alonso, sem csapattársa, Kimi Räikkönen nem jutott tovább a kvalifikáció első etapjából az esős időmérőn, így holnap csupán a tizenkilencedik, illetve huszadik helyről vághatnak neki a szezon kilencedik futamának.

Hirdetés
 

A Ferrari súlyos taktikai hibát vétett az időmérő elején, versenyzői ugyanis nem futottak kellően erős kört, mielőtt megérkezett az eső.

A 2010-es Monacói Nagydíj óta először fordult elő, hogy Alonso nem jutott tovább a Q2-be.

„Tudjuk, hogy a két Williams és a két Ferrari kiesett a Q1-ből, szóval valamit nyilván rosszul csináltunk a többi csapatokhoz képest, hiszen mindkét autó ily módon esett ki – rosszkor voltunk kint rossz gumikkal” – értékelte mai napját a spanyol.

„Szóval ezt mindenképp meg kell vizsgálnunk. Való igaz, hogy megtörtént már máskor is, viszont szerencsénk volt és megúsztuk a dolgot. Legközelebb jobban kell dolgoznunk. Azt gondolom, a nagyobb csapatoknál hosszabb procedúrákkal dolgoznak, mint a kiscsapatoknál, szóval fel kell gyorsítanunk a kommunikációt.”

Bár Kimi Räikkönen úgy véli, a Ferrarinak egész egyszerűen balszerencséje volt az időjárással, Alonso szerint mindenképpen fejlődniük kell ezen a területen.

„Olyasvalami ez, amin javítanunk kell, ugyanakkor egy nagyon finom egyensúlyozásról van ilyenkor szó. Ha az eső két perccel korábban jön, azok, aki felrakták a slickeket, gyorsan a falban végezték volna, és most azt kérdeznék tőlük, miért is tették fel a szárazpályás gumikat, ha még vizes volt a pálya?”

„De egyetértek abban, hogy voltak ma kint autók száraz pályás gumikkal néhány perccel korábban, mint mi, és zöld szektorokat futottak – eközben mi a garázsban ücsörögtünk. Szóval legközelebb javulnunk kell.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!