Alonso: Túl korán álltunk ki, végezhettünk volna előrébb - F1VILÁG.HU

Alonso: Túl korán álltunk ki, végezhettünk volna előrébb

Nem sikerült kihoznia a maximumot a vasárnapi Japán Nagydíjból Fernando Alonsónak, ennek ellenére viszont azt mondja, szuzukai teljesítményükkel alapvetően elégedettek lehetnek.

A kétszeres világbajnoknak ezúttal nem volt esélye arra, hogy dobogóra álljon, a 10. helyről rajtolva azonban fel tudott jönni a 6. pozícióba, és úgy tűnt, erős pontszerzéssel zárhatja a vasárnapi futamot. A lágy gumikkal rajtolva viszont Alonso meglehetősen hamar, már a 11. körben a bokszba hajtott, ez pedig szerinte nem tett jót a futamának. Végül csak a 8. helyen ért célba.

„Jó verseny volt, óriási rajtot vettem, feljöttem a 6. helyre, és aztán jó tempót is tudtunk autózni” – magyarázta a kétszeres világbajnok. „Szerintem a stratégiát nem sikerült jól optimalizálni. Talán túl korán álltunk ki az elején, ez pedig talán negatívan befolyásolta a végeredményt.”

„Viszont gyorsak voltunk, a tempó egy kicsit jobb volt, mint vártam, szóval jól éreztem magam az autóban.”

Az Japánban egyértelmű volt, hogy az Aston Martin egy kicsit lemaradt közvetlen ellenfeleivel, a Ferrarival, a Mercedesszel, de különösen a McLarennel szemben. Alonso ugyanakkor azt mondja, a bajnokság hajrájában pályára visznek néhány fejlesztést, mely remélhetőleg hozzásegíti őket ahhoz, hogy javítsanak a teljesítményükön.

„Szerintem ebben a versenyben egy kicsit több volt annál, mint amit a végeredmény mutat. A 6. hely, de inkább a 7. határozottan elérhető volt a remek rajt után. A McLarenek viszont nyilván túl messze vannak jelenleg. A gyárban mindenki gőzerővel dolgozik azon, hogy legyen néhány új elemünk a szezon vége előtt. Szóval meglátjuk, mivel tudunk előállni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!