Friss hírek

Alonso úgy érzi, győzhetett volna Monacóban

Fernando Alonso úgy gondolja, hogy harcba tudott volna szállni a győzelemért a Monte-Carlói Nagydíjon, ha nem töri össze autóját az utolsó szabadedzésen, ami miatt a boxutcából vághatott neki a megmérettetésnek.Fernando Alonso úgy gondolja, hogy harcba tudott volna szállni a győzelemért a hétvégi Monte-Carlói Nagydíjon, ha nem töri össze autóját az utolsó szabadedzésen, ami miatt ki kellett hagynia az időmérőt, és csak a boxutcából vághatott neki a megmérettetésnek.

Hirdetés
 

A Ferrari kétszeres világbajnoka nem talált legyőzőre az első két szabadedzésen, és minden jel arra utalt, hogy harcba szállhat a pole pozícióért, illetve a győzelemért a versenyhétvége hátralévő részében, ám szombat reggel csúnyán falnak csapta autóját.

Mivel megsérült az F10 váza, a szerelők nem tudták időben helyrerakni az autót, így Alonso a boxutcából rajtolhatott.

Bár azzal, hogy kiválóan használta ki az első biztonsági autós fázist, és már az első körben teljesítette kötelező kiállását, mellyel végül a hatodik helyet szerezte meg, a spanyol csalódottan tekint vissza a hétvégére, mert szerinte nyerhetett volna Monacóban.

„Mindenki tudja, hogy mi történt szombat reggel, és emiatt a vasárnap megszerzett hatodik helyezés egy teljesen más megvilágításba került. Az eredmény büszkeséggel töltheti el a csapat dolgozóit, akik remek munkát végeztek a nehéz körülmények között” – mondta.

„Még soha nem fordult velem elő, hogy nem vehettem részt az időmérőn. Az megtörténhet, hogy már az időmérő egy korai szakaszában búcsúzol egy hiba, vagy technikai probléma miatt, de az, hogy már az elejétől fogva a monitoron kell nézned az edzést, kegyetlen.”

„A vasárnapunk kielégítő volt. Tudtuk, hogy ha pontokat akarunk szerezni, akkor mindennek tökéletesnek kell lennie: az autónak, a stratégiának, az előzéseknek, és az abroncsoknak. Ez pedig sikerült is.”

„Az első néhány kör igen hektikus volt, hat autót is megelőztem, aztán pedig megpróbáltam mindent kihozni a stratégiámból, és arra vártam, hogy a többiek is kiálljanak új gumikért, amivel további pozíciókat nyertem.”

„Mindezek ellenére keserű szájízzel hagyom el Monacót. Ami a pontokat illeti, nem vagyok megelégedve, sokkal többet is begyűjthettünk volna, hiszen kiváló formában voltunk, így ha nem kell kihagynom az időmérőt, akkor biztosan harcba szállhattam volna a győzelemkért.”

Alonso azt is elmondta, hogy nem lepte meg, hogy Michael Schumacher megelőzte az utolsó kör utolsó kanyarjában, ami – mint később kiderült – szabálytalan volt, és amiért egy 20 másodperces időbüntetést kapott, mellyel lecsúszott a pontszerző helyekről.

„A csapat közölte velem a rádión, hogy nem előzhetünk. Én is meg akartam volna próbálni elmenni Lewis Hamilton mellett, de a csapat a fülemre szólt, hogy nem tehetem. Az pedig, hogy Michael elment mellettem, egy cseppet sem lepett meg” – folytatta a spanyol.

„Végig nyugodt voltam, mert tudtam, hogy szabálytalanul cselekedett, amit később a stewardok is megerősítettek, akik helyesen jártak el.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!