Alonso úgy érzi, még idén győzelmet arathat - F1VILÁG.HU

Alonso úgy érzi, még idén győzelmet arathat

HIRDETÉS

A Renault kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso szerint akár még az idei évben felállhat a dobogó legmagasabb fokára, jóllehet csapata borzalmasan gyengén kezdte az idei évet a Forma-1-ben.

A Renault kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso szerint akár még az idei évben felállhat a dobogó legmagasabb fokára, jóllehet csapata borzalmasan gyengén kezdte az idei évet a Forma-1-ben.

A spanyol versenyző, aki az idei évben visszatért egykori csapatához, miután egy teljes szezont lehúzott a McLaren színeiben, eddig összesen mindössze kilenc pontot szerzett az első hét megmérettetésen.

Az elmúlt versenyen Kanadában, Alonso sokáig az élmezőnnyel csatázott, és akár könnyedén pontokat is szerezhetett volna, ha nem csapja falnak az autóját.

A Renault versenyzője ismét hangsúlyozta, továbbra sem gondol jövőjére, inkább arra összpontosít, hogy javulást érjen el, és még az idei évben felállhasson a dobogóra, akár annak legfelső fokára.

“Jelenleg elsősorban az idei évre szeretnék koncentrálni, mert nem az a célom, hogy kilenc ponttal és dobogós helyezés nélkül zárjak” – mondta Alonso a pénteki sajtótájékoztatón Franciaországban.

“A dobogóra akarok állni az idei évben, és nem egy alkalommal, illetve abban is bízom, hogy a győzelemre is lesz még esélyünk. Kanadában közel voltunk, és egy kis szerencsével akár győzhettünk is volna. Én készen állok a harcra.”

A spanyol pilóta bevallotta, mindent megtesz annak érdekében, hogy a Renault megszerezhesse a negyedik helyet a konstruktőrök versenyében, jóllehet a francia gárda jelenleg csak a hetedik helyen tanyázik az összetettben.

“Az idei évben sokkal fontosabb a konstruktőri bajnokság, ugyanis nem vagyok harcban a bajnoki címért. Éppen ezért mindent megteszek majd annak érdekében, hogy csapatom legalább a negyedik helyen végezzen az összetettben” – folytatta Alonso, aki szerint pénteki szereplését követően, esélyes lehet a dobogós helyezésekre a hétvégén.

“Talán a dobogós helyezés nincs túl messze, de ehhez szerencsére, és egy jó időmérőre lesz szükségünk. Normális körülmények között a negyedik, ötödik helyre lehetünk jók, hiszen Hamilton hátrányból indul. Egy biztos, minél több pontot kell szereznünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!