Friss hírek

Alonso úgy érzi, nem tud beleszólni a vb-küzdelembe

Fernando Alonso nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy ő volt a leggyorsabb a Brazil Nagydíj pénteki edzésnapján, ugyanis meggyőződése, hogy nem fogja tudni felvenni a versenyt a bajnoki esélyesekkel, hacsak nem lesznek extrém körülmények.

Fernando Alonso nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy ő volt a leggyorsabb a Brazil Nagydíj pénteki edzésnapján, ugyanis meggyőződése, hogy nem fogja tudni felvenni a versenyt a bajnoki esélyesekkel, hacsak nem lesznek extrém körülmények.

A Renault spanyol pilótája az utolsó percekben ugrott az élre a délutáni edzésen, és verte meg a helyi hőst, Felipe Massát, akinek be kellett érnie a 2. hellyel.

Alonso azonban elmondta, nem tulajdonít különösebb jelentőséget a pénteki időeredményeknek, ugyanis elmondása szerint az eddig látottak egyáltalán nem tükrözik a csapatok, különösen az élcsapatok közötti valós erőviszonyokat.

“Többé kevésbé úgy alakult a mai nap, ahogy azt elterveztük” – mondta Alonso a riportereknek Brazíliában. “Úgy gondolom, hogy az idők nem reprezentatívak, hiszen öt perccel a tréning vége előtt még a tizennyolcadik helyen voltam, aztán az utolsó percben felugrottam az első pozícióba.”

“Nem azt mondom, hogy olyan rosszak lennénk, hogy a 18. helyen lenne a helyünk, de azt sem mondhatom, hogy olyan jók vagyunk, hogy az első pozícióba kellene lennünk. Holnap többet fogunk tudni.”

“A legjobb dolog az volt, hogy választ kaptunk néhány kérdésünkre a beállítások változtatása terén. Sokat finomítottunk az autón, néha jó, néha rossz irányba, de legalább tanultunk valamit. Tovább kell folytatnunk a munkát, mert egyelőre nem vagyok teljesen megelégedve az autó egyensúlyával.”

“Bízom abban, hogy szombaton egy kicsivel gyorsabbak leszünk, és szükségünk is van erre ezen a pályán, hiszen a köridők nagyon közel vannak egymáshoz. 15-16 autó is egy másodpercen belül van, így akár egy extra tized is komoly különbséget eredményezhet a holnapi kvalifikáción.”

“Célunk az a szombati napra, hogy javítsunk és maximalizáljuk a teljesítményünket.”

A kétszeres világbajnok továbbá azt is elmondta, nem számít arra, hogy harcba szállhat a Ferrari és a McLaren versenyzőivel a hétvége további részében.

“Nem hiszem, hogy ez lenne a helyzet” – folytatta. “Hasonló lesz, mint Kínában, illetve Fujiban. Túl gyorsak nekünk jelen pillanatban. Bízom benne, hogy meg tudjuk ismételni az elmúlt versenyeken mutatott teljesítményünket, és az ötödik, hatodik hely meglehet az időmérőn, ahonnan pedig még bármi megtörténhet a versenyen.”

“A meteorológusok sem tudják megmondani pontosan, hogy milyen lesz az idő a hétvége további részében, ma is voltak olyan kanyarok, ahol az eső miatt nagyon csúszós volt a pálya. Ha ilyen marad az idő, akkor mindenki számára roppant kemény lesz döntéseket hozni, és kiválasztani a megfelelő gumikat. Azonban ha az első hatban vagy, akkor jó pozícióban vagy ahhoz, hogy bármiből hasznot húzzál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!