Alonso úgy érzi, a top 5-ben végezhet Melbourne-ben - F1VILÁG.HU

Alonso úgy érzi, a top 5-ben végezhet Melbourne-ben

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

A McLaren kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso abban bízik, a mai Ausztrál Nagydíjon a legjobb 5 között tud végezni.

A spanyol versenyző a 11. rajtkockát szerezte meg Melbourne-ben, ám miután Valtteri Bottast váltócsere miatt hátrébb sorolják, a 10. helyről vághat neki a magyar idő szerint 7 óra 10 perckor rajtoló versenynek.

Alonso azt mondja, „örül annak, ahol végzett”, és nagyon optimistán várja a futamot.

„Megérdemelten végeztem a 11. helyen, ami véleményem szerint egy nagyon jó eredmény. Az autó teljesítménye egész hétvégén igazán jó volt” – mondta a McLaren versenyzője.

„Nyilván az ember megérkezik ide a téli tesztek után, tudni akarja, hol is áll pontosan a tempót tekintve a riválisokkal összehasonlítva, és amit láttunk, hogy az autónk jól kiegyensúlyozott és versenyképes volt az első edzéstől kezdve – főleg szombat reggel, a vizes körülmények között.”

„Azt gondolom, ez egy nagyon-nagyon jó alapul szolgál a szezon további részére a mai eredmény ellenére. Komoly pontok várnak ránk vasárnap, ebben biztos vagyok, és ez egy nagyon jó szezonkezdet.”

Arra a kérdésre, „komoly pontok” alatt a 6. vagy 7. helyet érti-e, Alonso így felelt: „Remélhetőleg ennél is jobbat.”

„Azt gondolom, a versenytempónk jobb az egykörös tempónknál, ezt láttuk pénteken is. Ha jól tudom, tavaly hét kieső volt itt, szóval gyanítom, az előttünk lévők közül nem mindenki ér célba.”

„Érdekes küzdelmek lesznek előttünk, szóval higgadtnak és koncentráltnak kell maradnunk, célba kell érnünk, és az autó jelenlegi teljesítményével komoly pontok várnak ránk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!