Alonso: Ugyanolyan jó vagyok, mint 25 évesen! – F1VILÁG.HU

Alonso: Ugyanolyan jó vagyok, mint 25 évesen!

HIRDETÉS
Fernando Alonso azt mondja, nem akar még felhagyni a Forma-1-es versenyzéssel, mert úgy érzi, élete formájában van. A spanyol versenyző jelenlegi szerződése a szezon végén jár le, ám legalább két évig még maradni szeretne a királykategóriában.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team on the grid.  Spanish Grand Prix, Sunday 22nd May 2022. Barcelona, Spain.

Alonso tavaly tért vissza az F1-be az Alpine csapatával, jelenleg azonban nem áll túl jól a szénája: az év első hat versenyén mindössze 4 pontot gyűjtött, így a pontverseny 15. helyét foglalja el. A 40 éves versenyző múlt héten egy interjúban arról beszélt, úgy érzi, képes lenne még arra, hogy a világbajnoki címért harcoljon, ha versenyképes autót adnának alá.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az idei szezont követően milyen irányt vesz a pályafutása: néhány hete pletyka szintjén felmerült, hogy akár az Aston Martinhoz is szerződhet az esetlegesen visszavonuló Sebastian Vettel helyére, ám természetesen még ő maga sem tudja, hogy mit tartogat számára a jövő. Azt ugyanakkor leszögezte, szeretne még a Forma-1-ben maradni, hiszen úgy érzi, csúcsformában van.

„Jövőre, vagy a következő két évben szeretném folytatni a versenyzést, mert úgy érzem, a legjobb formában vagyok, és nem lenne helyes otthonról nézni az F1-et, miközben még úgy érzem, a képességeimet tekintve 100 százalékos vagyok” – mondta Alonso a BBC Sportnak.

„Ha majd úgy érzem, nem így lesz, én leszek az első, aki felemeli a kezét és abbahagyja, mert az F1 nagyon megterhelő. Rengeteg mindent fel kell áldoznod az életben azért, hogy folytasd a versenyzést. De jelenleg még megéri ezt csinálnom.”

Alonso korelnöknek számít a Forma-1-ben a maga 40 évével, elmondása szerint azonban ez nem akadály számára.

„A kor nem tényező a motorsportban. Más sportok esetében nem így van, hiszen támaszkodnod kell a fizikai kondíciódra, meg ilyenek. De a motorsportban én inkább szeretnék egy új első vagy hátsó szárnyat, mint azt, hogy 3 évvel kevesebb legyek. Mert az több teljesítményt jelentene.”

„Az, hogy 2 évet távol töltöttem a sportágtól, elég volt, hogy megtisztítsam a fejem és a fizikai kondícióm, hogy boldogan kezdjek el tréningezni és felkészülni a versenyekre. Ugyanolyan jó vagyok, mint 25 vagy 30 évesen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!