Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd velünk a bahreini eseményeket! Kattints!

  Szahíri Nagydíj

Alonso új célt tűzött ki maga elé

Alonso új célt tűzött ki maga elé

Fernando Alonso elmondta, megváltoztatta céljait, hogy életben tudja tartani motivációját, és mostantól kezdve csakis az hajtja majd, hogy segítsen csapatának megverni a Toyotát a konstruktőri negyedik helyért vívott küzdelemben.

Fernando Alonso elmondta, megváltoztatta céljait, hogy életben tudja tartani motivációját, és mostantól kezdve csakis az hajtja majd, hogy segítsen csapatának megverni a Toyotát a konstruktőri negyedik helyért vívott küzdelemben.

A Renault kétszeres világbajnoka egyszerűen képtelen felvenni a harcot az élmezőnnyel az idei évben, ugyanis az R28-as modell nem elég versenyképes.

Alonso eddig mindössze csak 18 pontot szerzett és még egyszer sem állhatott fel a dobogóra az idei szezonban.

Mindezek ellenére a spanyol versenyző elmondta, továbbra is motivált, habár ehhez meg kellett változtatnia idei céljait, és most csakis azon van, hogy csapata megverje a Toyotát.

“Megváltoztatod a céljaid” – válaszolta Alonso, mikor arról kérdezték, hogyan tartja életben motivációját. “Természetesen mindannyian győzni akarunk, mindannyian a bajnoki címre hajtunk, ám mikor rádöbbensz, hogy ez lehetetlen, új célt kell kitűznöd magad elé.”

“Számomra most az a legfontosabb, hogy a Renault a negyedik helyen végezzen a konstruktőrök versenyében, így a célom most az a szezon végéig, hogy megverjük a Toyotát. Teljesen mindagy, hogy az ötödik-hatodik, vagy a tizenegyedik-tizenkettedik helyen végzünk, az a lényeg, hogy előttük érkezzünk célba.”

“Ez az új motiváció. Teljesen mindegy, hogy hol versenyzel, mindig koncentrált maradsz, mert el akarod érni a célodat” – folytatta Alonso, akinek csapata jelenleg tíz ponttal van lemaradva a Toyotától.

Annak ellenére, hogy a második szabadedzést az élen fejezte be Spában, Alonso figyelmeztetett, a pénteki eredmények nem tükrözik csapata valós erejét, így senki ne gondolja azt, hogy a Renault mindenki előtt lesz majd a hétvégén.

“Úgy gondolom, hogy ez sajnos világos. Valószínűleg kevesebb üzemanyaggal köröztünk, mint a többiek” – magyarázta.

“Többé-kevésbé azonos helyzetben leszünk, mint az előző hétvégéken. Valójában nagyon nehéz megmondani, hol fogunk végezni, mert néha a hatodik-hetedik, máskor pedig a 11. hely környékén végzünk. Bízom benne, hogy most előbbi lesz igaz.”

“Természetesen a Ferrari és a McLaren befoghatatlan, szóval maximum az ötödik helyért harcolhatsz, ha sikerül megelőznöd a BMW Saubert, és a többi csapatot. Ennél jobbra nem igen lehet számítani” – tette hozzá Alonso.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!