Alonso új kasztnit kap a belgiumi rajtbaleset után - F1VILÁG.HU

Alonso új kasztnit kap a belgiumi rajtbaleset után

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

A Belga Nagydíjon elszenvedett óriási balesete után új kasztnival versenyez a hétvégén, Monzában Fernando Alonso.

A spanyol versenyző a múlt vasárnapi futamon már az első kanyarban kiesett, miután Nico Hülkenberg a rajt után hátulról telibe találta McLarenjét, mely gyakorlatilag átrepült Charles Leclerc versenygépe felett.

Szerencsére senki nem sérült meg a csattanásban, Alonso autója azonban csúnyán összetört, így egy új kasztnit lesz kénytelen használni hétvégén, Olaszországban.

„Azt hiszem, arról a kasztniról van szó, amit a téli teszteken, vagy az első versenyeken használtam” – mondta a spanyol csütörtökön.

„Szóval olyan elemről van szó, amivel már versenyeztünk. Ami a motort illeti, feltehetően minden rendben lesz, de pénteken, az első edzésen már biztosan tudni fogjuk.”

„Be akarjuk építeni péntekre, hogy lássuk, minden rendben van-e vele. Vasárnap voltak aggályok, hétfőn és kedden aztán ellenőriztek mindent, és úgy tűnik, rendben van, szóval remélhetőleg folytathatom a versenyzést ezzel a motorral.”

„De a teljes autót, nemcsak a kasztnit, hanem a padlólemezt, az első szárnyakat illetően is korlátozottak a lehetőségeink a pótalkatrészeket illetően, mert mindennek annyi, elég drága dolog volt…”

Arra a kérdésre, hogy a legfrissebb elemekből van-e elég számára, Alonso így felelt: „Szerencsére igen, de a tartalékokból jó eséllyel kifogytunk.”

„Csak az van, ami felkerül az autóra. Az összes többi eltérő specifikáció lesz. Elég nehéz a helyzet, mert a sérülések nagyon jelentősek voltak, főleg az én autómon. Ráadásul négy napunk volt csak arra, hogy egy teljesen új autót építsünk Monzára.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!