Alonso: Újra nyerni akarok a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Alonso: Újra nyerni akarok a Forma-1-ben

Fernando Alonsónak eltökélt célja, hogy újra nyerjen a Forma-1-ben: erre a spanyol szerint pedig jó esélye lesz az Aston Martinnál, figyelembe véve a csapat terveit és erőforrásait.

Az Aston Martin csapata hétfőn délelőtt bejelentette, 2023-tól Alonso veszi át a távozó Sebastian Vettel helyét az istállónál, miután az Alpine jelenlegi versenyzőjével több évre szóló szerződést kötöttek. 

Alonso 2001-ben debütált a Forma-1-ben a Minardinál, később a Renault, a McLaren, valamint a Ferrari versenyzője is volt, és több reményteli év – és szerződéskötés – ellenére csak 2005-ben és 2006-ban sikerült bajnoki címet szereznie a Renault-val. 

A Lawrence Stroll által birtokolt istállóban jelenleg is jelentős beruházások zajlanak, a tervek szerint öt éven belül szeretnének a világbajnoki címért küzdeni

Az istálló jelenleg a bajnokság 9. helyét foglalja el, azonban Alonso szerint jó esélyei vannak arra, hogy a jövőben a győzelmekért harcoljon az Aston Martinnal – egyértelműen ez lesz a célja új csapatánál. 

„A szenvedély és a teljesítmény iránti vágy, aminek tanúja voltam, meggyőzött, hogy megőrizzem a sport élvezetét és az iránta való elkötelezettséget” – nyilatkozta Alonso arról, hogy mi motiválta őt arra, hogy az Aston Martinhoz szerződjön. 

Újra nyerni akarok ebben a sportban, ezért meg kell ragadnom a megfelelő lehetőségeket” – mondta a kétszeres világbajnok. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!