Friss hírek

Alonso: Újra prioritást élvez az Indy 500

Magas prioritással bír Fernando Alonso számára az újabb Indianapolis 500-on való szereplés azok után, hogy a spanyol nyerni tudott a múlt hétvégi Le Mans-i 24 óráson.

Alonso csapattársaival, Kazuki Nakajimával és Sebastien Buemivel közösen megnyerte a legendás versenyt, ezzel a kétszeres világbajnok egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy elhódítsa az úgynevezett „Tripla Koronát”, vagyis az F1-es Monacói Nagydíjon, a Le Mans-i 24 óráson, illetve az Indianapolis 500-on aratott győzelmet.

A McLaren versenyzője tavaly már rajthoz állt Indianapolisban, egy műszaki hiba azonban végül megfosztotta őt a jó eredménytől. A spanyol azonban nem adja fel, szeretne mihamarabb visszatérni az Indy 500-ra.

„Az idei nyár után döntök majd arról, hogy mit csinálok jövő nyáron!” – mondta Alonso, amikor a következő célokról kérdezték őt a Le Mans-i 24 óráson szerzett győzelme után.

„De miután győztem itt, az Indy ismét komoly prioritás.”

[su_spoiler title=”Fotók Alonso tavalyi Indy 500-as szerepléséről” style=”fancy” icon=”folder-1″]

[/su_spoiler]

A pletykák szerint egyébként a McLaren fontolgatja, hogy jövőre egy egész szezonos autót indít az IndyCar-sorozatban – ez pedig akár Alonsóé is lehet.

„Majd meglátjuk, mi lesz jövőre, és milyen jövő vár a Forma-1-re” – mondta szűkszavúan Alonso, aki korábban már többször világossá tette, nem a McLaren idei eredményei, sokkal inkább az dönt majd arról, marad-e a száguldó cirkuszban, hogy milyen irányba indul el a Forma-1.

Alonso jelenlegi szerződése 2018 végéig szól a McLarennél.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!