Alonso unalmasnak találja a Forma-1-et, a versenyzést mégis élvezi - F1VILÁG.HU

Alonso unalmasnak találja a Forma-1-et, a versenyzést mégis élvezi

HIRDETÉS
Fernando Alonso szerint az F1 idén csak a Red Bullról és a Ferrariról szól, ami „unalmas”, a középmezőnyben zajló parázs csatákat azonban élvezetesnek találja. Az egyik nagy vágyáról is beszélt.
Second placed Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team in qualifying parc ferme.  Canadian Grand Prix, Saturday 18th June 2022. Montreal, Canada.

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso két év távollét után 2021-ben tért vissza a Forma-1 mezőnyébe az Alpine színeiben, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy ismét futamgyőzelmekért és világbajnoki címekért harcolhasson. Ennek megfelelően nagy reményeket fűzött a 2022-es szabálymódosításokhoz, amelyek az eredeti elképzelések szerint szorosabb küzdelmeket és élvezetesebb versenyeket eredményeznek. Ezek részben teljesültek is, az élmezőnyt azonban továbbra is két csapat uralja a tízből, ami nincs Alonso ínyére.

Sajnos a Forma-1 még mindig nagyon kiszámítható. Minden a Red Bullról és a Ferrariról szól. Kizárólag Max Verstappen, Charles Leclerc, Carlos Sainz és Sergio Perez képes futamokat nyerni. Nem tudok még egy olyan sportról, ahol hasonló lenne a helyzet. Az új autókkal a futamok szórakoztatóbbak lettek, de még így is túl unalmasnak találom. Ez sajnos az F1 része, mindig voltak domináló csapatok” – magyarázta Alonso, aki az élvezetekre rákanyarodva elárulta, a Brit Nagydíj záró szakasza kifejezetten izgalmasan alakult.

„Az utolsó néhány silverstone-i kör szenzációs volt, de erről nagyrészt a biztonsági autó tehetett, ami összerázta a mezőnyt. Hirtelen látótávolságba kerültek az élen állók, de volt egy negatívum: a futam felénél a senki földjén, a hatodik helyen autóztam. Nem valami izgalmas.”

Alonso a szezon során már többször megmutatta, a 41. életévéhez közeledve is van keresnivalója a királykategóriában. Montrealban például második rajthelyet szerzett az esőben.

Természetesen hiányoznak a dobogós helyezésért zajló parázs csaták. Nagyszerű érzés, amikor megvillanok. Olyan dolgokra vagyok képes, amit az emberek már nem várnak tőlem. Ez mindig is az erősségeim közé tartozott, és erre büszke vagyok. Ez motivál: jobb pilótának lenni, mint tavaly. Ebben a sportban saját magunk ellen is versenyzünk” – magyarázta a népszerű spanyol pilóta, aki összességében elégedett a 2022-ben eddig látottakkal.

„Örülök ennek a szezonnak. Egészen versenyképesek vagyunk, de követtünk el hibákat és sokszor balszerencsések is voltunk. Az autó nem elég megbízható, ennek következtében nem szereztünk elég pontot. Mégis, a dolgok a megfelelő irányba tartanak. A Red Bull és a Ferrari még túl nagy falat, de az előnyük sokat csökkent. Leginkább a lassú kanyarokban veszítünk” – árulta el Alonso.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!