Alonso vállalta a felelősséget a balesetért

A Renault spanyol versenyzője, Fernando Alonso elnézést kért csapatától, amiért falnak csapta autóját az e heti tesztprogram első napján, ami miatt szinte az egész tréninget ki kellett hagynia Jerezben.

A Renault spanyol versenyzője, Fernando Alonso elnézést kért csapatától, amiért falnak csapta autóját az e heti tesztprogram első napján, ami miatt szinte az egész tréninget ki kellett hagynia Jerezben.

A kétszeres világbajnok mindössze 40 kört teljesített a vasárnapi tréningen, miután már a reggeli órákban hibázott, és falnak csapta autóját a spanyol ringen.

Alonso ahelyett, hogy az autó rossz beállításaira, vagy egy esetleges műszaki problémára kente volna a balesetet, vállalta a felelősséget, és kijelentette, az ő hibája volt a kicsúszás, ugyanis hibázott az egyik kanyar bejáratánál.

“Sajnos vétettem egy hibát, ami bosszantó, mert emiatt rengeteg időt vesztettem, de néha történik ilyen tesztelés közben, mikor keresed az autó határait” – mondta a spanyol pilóta a nap végén.

A Renault szerelői nagyon keményen dolgoztak azon, hogy használható állapotba hozzák az R29-et, mellyel az utolsó pillanatokban végeztek, így Alonso csak az utolsó órában térhetett vissza a pályára.

“A csapat nagyon keményen dolgozott, hogy a lehető leggyorsabban összerakja az autót, és befejezhessük legfőbb feladatunkat, ami az új elemek tesztelése volt” – magyarázta Alonso. “Végül ez sikerült, és elégedettek voltunk az eredménnyel, bár jobban örültünk volna, ha több kört sikerül teljesítenünk.”

A csapat tesztmérnöke, Christian Slik nem tulajdonít különösebb jelentőséget a baleset miatt elvesztett időnek: “Nehéz kezdés volt, de a srácok fantasztikus munkát végeztek, aminek köszönhetően a délután folyamán még ki tudtunk gördülni a pályára.”

“Nem az a fontos, mennyi kört teljesítesz, sokkal inkább az, hogy mennyit tanulsz az elvégzett munka közben, és mi elégedettek vagyunk a dolgok alakulásával. Kipróbáltunk néhány újítást, és az autó teljesítménye rendben volt, szóval sikerült teljesítenünk főbb feladatainkat.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!