Alonso védelmébe vette a balesetet okozó Sainzot - F1VILÁG.HU

Alonso védelmébe vette a balesetet okozó Sainzot

HIRDETÉS
Fernando Alonso szerint túlzó volt a Carlos Sainzra kiosztott időbüntetés, amivel kollégája az utolsó körben a negyedikről a tizenkettedik pozícióba csúszott vissza az Ausztrál Nagydíjon.
Helmets, Portrait, Albert Park Circuit, GP2303a, F1, GP, Australia
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team

A Forma-1-es mezőny két spanyol pilótája a melbourne-i futam utolsó előtti körében ütközött össze, miután egy korábbi eset miatt állórajtot rendelt el a versenyirányítás. Az indítást követően a negyedik helyről rajtoló Sainz elmérte az egyes kanyar féktávját, így nekiütközött Alonso jobb hátsó kerekének, megforgatva ezzel az Aston Martint. Bár Alonso autója nem sérült, és a kétszeres világbajnok végül pozíciót sem veszített az eset következtében, az FIA szigorú volt Sainz-cal, aki ötmásodperces büntetésben részesült. Mivel a verseny utolsó köre a biztonsági autó mögött zajlott, így Sainznak esélye sem volt a kármentésre.

„Szerintem túl szigorú a büntetés” – reagált az eset kapcsán Alonso, védelmébe véve honfitársát. „Az első körben mindig nagyon nehéz pontosan meghatározni a tapadási viszonyokat, és szerintem senki sem ütközik szándékosan a másiknak, hiszen azzal a saját autóját és eredményét is kockáztatja. Néha kerülünk olyan helyzetbe, hogy azt kívánjuk, bárcsak ne így lett volna. Ez is a versenyzés része. Az ismétlést nem láttam teljesen, de én túlzónak érzem a büntetést” – fogalmazott a kétszeres világbajnok.

Sainz 12 ponttól esett el, Alonso viszont 15-öt zsebelt be a harmadik helyének köszönhetően.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!