Alonso: Verstappen a favorit, mert jobban teljesít Hamiltonnál - F1VILÁG.HU

Alonso: Verstappen a favorit, mert jobban teljesít Hamiltonnál

HIRDETÉS
Az Alpine versenyzője, Fernando Alonso szerint Max Verstappen fogja nyerni a 2021-es Forma-1-es világbajnokságot, a holland pilóta ugyanis jobb teljesítményt nyújt, mint a címvédő Lewis Hamilton.
Fernando Alonso, Alpine

Verstappen előnye a múlt hétvégi győzelemnek köszönhetően 18 pontra nőtt a tabellán Hamiltonnal szemben, habár a tervezett 23 nagydíjból még csak a 9. következik az előttünk álló hétvégén, Ausztriában.

A Forma-1-ben korábban két világbajnoki címig jutó Alonso szerint az idei bajnokság „igazán érdekes kívülről nézve is”, és örül, hogy Hamiltonnak méltó ellenfele van idén.

„Legalább nem az van, mint a korábbi években, hogy Lewis megy Lewis ellen, néha pedig Valtteri [Bottas] ellen” – mondta Alonso Spielbergben.

„Szóval jelenleg egy érdekesebb bajnokságunk van, amit egy kicsit több adrenalinnal követhetik Abu Dhabiig. Szerintem ez jó dolog. Az én favoritom jelenleg talán Max, mert jobban teljesít. De a dolgok gyorsan változhatnak a csapatok teljesítményétől és a fejlesztésektől függően, és a többi.”

Alonso 2007-ben Hamilton csapattársaként versenyzett a Forma-1-ben, a minap pedig azt mondta, szívesen kipróbálná magát Verstappen oldalán is.

„Talán lesz rá lehetőségünk a jövőben. Hogy őszinte legyek, talán nem a Forma-1-ben, mert kétlem, hogy ez összejöhet. De ki tudja, mit hoz a jövő? Szerintem mindketten imádjuk a versenyzést és az endurance-versenyzést, Le Mans-t is, szóval jó lenne egy napon ugyanannál a csapatnál vezetni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!