Friss hírek

Alonso: Verstappen az F1-es mezőny legjobbja, nem szívesen harcolnék ellene!

Max Verstappent méltatta egy interjúban a Forma-1 korábbi kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso. Az Alpine versenyzője szerint a holland vb-éllovas a jelenlegi mezőny legjobbja.

Verstappen idén igazi esélyese a világbajnoki trófeának, jelenleg 5 pontos előnnyel vezeti az összetett pontversenyt a hétszeres világelső Lewis Hamilton előtt.

Alonso pedig azt mondja, ha van olyan versenyző a mezőnyben, akivel nem szívesen harcolna – pláne egy csapaton belül –, akkor az Verstappen.

„Momentán ő az egyetlen, aki ellen talán nem szívesen versenyeznék” – mondta a kétszeres világbajnok a RacingNews365.com című lapnak adott interjújában.

„Nagyon tisztelem Maxot. Jelen pillanatban a Red Bull környezetében, azzal a tapasztalattal, amivel ő rendelkezik, kétlem, hogy bárki is le tudná győzni őt, ha csatlakozna a csapathoz. Ha kiemelnénk Maxot a Red Bulltól, akkor talán jobb esélyei lennének az embernek.”

Alonso rámutatott, Verstappen rendkívül sokat fejlődött az elmúlt években, mostanra pedig nagyon magas szintet ért el, ami a legjobb versenyzővé teszi a mezőnyben.

„Azt gondolom, jelenleg a legjobb formájában van – én úgy tekintek rá most, mint a mezőny legjobbja. A fejlődése nagyon látványos volt az első pár évben. Már eleve magas szinten kezdett, de néha voltak incidensei, és talán túlságosan is agresszív volt bizonyos manőverek során.”

„Most viszont nagyon magas érettségi szintre jutott, és mivel mindez természetes sebességgel párosul, bárki számára nagyon nehéz legyőzni őt. Szóval szerintem ő az idei év favoritja, és talán a következő éveké is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!