Alonso Vettel előtt tiszteleg abu dhabi sisakjával - F1VILÁG.HU

Alonso Vettel előtt tiszteleg abu dhabi sisakjával

HIRDETÉS
Egykori bajnoki riválisa, az utolsó Forma-1-es versenyére készülő Sebastian Vettel előtt tiszteleg sisakjával a hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon Fernando Alonso.
Fernando Alonso helmet, tribute to Sebastian Vettel

Vettel 15 év után int búcsút a száguldó cirkusznak az előttünk álló hétvégén – a német versenyző ez idő alatt 53 futamgyőzelmet és 4 világbajnoki címet szerzett. A 35 esztendős versenyző pályafutása során emlékezetes csatákat vívott Fernando Alonsóval, 2010-ben és 2012-ben is szoros küzdelemben győzte le a spanyolt.

A szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj előtt Alonso megmutatta hétvégi sisakját, mellyel egykori riválisa előtt tiszteleg.

„Danke Seb!” – írta a kétszeres világbajnok az Instagramon. „Még utoljára versenyzünk együtt. Érzelemdús és egyúttal szomorú is lesz, de a legjobbakat kívánom neked a következő fejezethez.”

Alonso és Vettel a csütörtöki sajtótájékoztatón egymás mellett ülhettek, a spanyol pedig elárulta, furcsa lesz a rajtrács a német pilóta nélkül.

„Néha bajnoki címekért harcoltunk, néha a 7. helyért, mint idén, Japánban. És még így is minden egyes csatát élveztünk, tiszteltük egymást, amennyire csak tudtuk” – fogalmazott Alonso. „Azt gondolom, az én pályafutásom bizonyos szempontból kapcsolódik Sebastianhoz, hiszen életünk legjobb szezonjaiban harcoltunk rengeteg mindenért. Bár mindig ő került ki győztesek, azt gondolom, nagyon is összekapcsolódik a pályafutásunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!