Alonso: Vettelnek is lesznek még rossz hétvégéi

Fernando Alonso biztos benne, hogy Sebastian Vettel remek sorozata is véget ér egyszer, és a címvédő előnye olvadni fog üldözőivel szemben.


Fernando Alonso biztos benne, hogy Sebastian Vettel remek sorozata is véget ér egyszer, és a címvédő előnye olvadni fog üldözőivel szemben.

Az utóbbi időben a Ferrari spanyoljának nem igazán jött ki a lépés, a Monacóban elért 7. helye után 29 pontra nőtt a listavezető Vettellel szembeni hátránya. Alonso szerint azonban bizonyos szempontból így is jobban állnak, mint tavaly ilyenkor.

„Két ponttal többet szereztünk eddig, mint tavaly ilyenkor, és akkor (a Kanadai Nagydíj előtt) vezettünk össszetettben. Úgyhogy bizonyos értelemben most jobbak vagyunk, mint egy éve”- idézte az Autosport honlapja Alonsót.

„Ami némi eltérést mutat, az a Sebastian által az első hat futamon megszerzett pontok száma. Azonban szerencsétlen versenyei mindenkinek lesznek, így neki is.”

„Kimit (Räikkönen) ez Monacóban érte utol, és mi most csak nyolc pontra vagyunk mögötte. Sebastiannak is lesz ilyen, és akkor nekünk azt maximálisan ki kell majd használnunk”- fogadkozott a spanyol.

Alonso meg van róla győződve, hogy neki idén sokkal kevesebb szerencséje volt, mint címvédő riválisának. Példaként a barcelonai rajtot említette, amikor Vettel Red Bullja és Lewis Hamilton Mercedese összeért a rajtnál, de semmi nem történt, holott a rajt utáni balesetek gyakran súlyos következményekkel járnak, ahogyan azt Malajziában maga is megtapasztalhatta, éppen a Vettellel történt koccanás után. Ráadásul neki ott volt a bahreini DRS-probléma is, amikor állítható hátsó szárnya rakoncátlankodott a futamon.

Éppen ezért a nyári szünetig hátralévő futamokon kettőzött erővel hajt a pontokra: „Monacóban nem szereztünk túl sok pontot, úgyhogy a következő versenyeken a dobogón, vagy legalább is annak közelében kell végeznünk, hogy minél többet faragjunk lemaradásunkból. Most itt Kanadában is erős eredményre van szükségünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!