Alonso visszatért a Renault-hoz: „Mint az első nap az iskolában!” - F1VILÁG.HU

Alonso visszatért a Renault-hoz: „Mint az első nap az iskolában!”

Több napot is eltöltött a Renault Forma-1-es csapatának enstone-i központjában a csapat régi-új versenyzője, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso. A spanyol 2021-ben a McLarnehez távozó Daniel Ricciardo helyét veszi át.
Fernando Alonso, Renault factory visit, Enstone, 2020 September

Alonso két alkalommal is versenyzett már az F1-ben a Renault csapatával, az első etap során két világbajnoki cím lett az eredménye a közös munkának: 2005-ben és 2006-ban a spanyol a francia istálló színeiben ért fel a csúcsra.

Bár a 2020-as szezon már javában tart, a Renault már gőzerővel készül az új idényre, Alonso pedig nemrég a csapat központjában járt, hogy – ahogy ő fogalmazott – felvegye a tempót!

„Nagyon jó élmény volt visszatérni Enstone-ba, érzelemdús napok voltak!” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Sok minden változott: a szimulátor új, a szélcsatornát fejlesztették, de néhány dolog azért ugyanaz, például az irodák, illetve az edzőterem, amit sokszor látogattam.”

„Olyan volt, mint az első nap az iskolában, rengeteg mindent kell tanulni, rengeteg mindenen kell átrágni magam, de nagyon produktív volt. A szimulátorban egy programot követtem, próbáltam kicsit hozzászokni az autóhoz, teszteltem az eszközöket. Amikor utoljára itt jártam, a szimulátor még nem is létezett!”

„Aztán volt egy üléspróbám, és találkoztam a csapat kulcsembereivel, hogy megismerjem a jövő évi programot. Tényleg csak arról szólt a dolog, hogy felvegyem a tempót.”

Alonso beszélt arról is, meggyőződése, hogy a Renault tovább folytatja a fejlődést, és remek eredményeket érhet el a következő években.

„Úgy gondolom, a csapat remek formában van a jövőre nézve. Az elmúlt pár verseny biztató volt mindenki számára, és számomra is. Jó dolog a sport szempontjából is azt látni, hogy a Renault ismét versenyképes, és én magam is örömmel láttam a fejlődést.”

„Persze nagy utat kell még megtennünk, és a középmezőny nagyon szoros, de azt hiszem, a srácok remek munkát végeznek a pálya szélén. Az elmúlt pár futamot nagyon izgalmas volt nézni, és várom már, hogy én is benne legyek.”

Hirdetés


„Most azt fogom tenni, amit a csapat kér tőlem – eltöltök pár napot a szimulátorban, besegítek néhány hétvégén, és elérhető leszek nekik, amikor csak szükségük van rám.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!