Friss hírek

Alonso visszatért, és 128 körig meg sem állt!

Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A521.
Formula One Testing, Saturday 13th March 2021. Sakhir, Bahrain.
Rendkívül szorgalmas volt első idei tesztnapján a Forma-1-be kétéves kihagyás után visszatérő Fernando Alonso.

A spanyol versenyző először próbálhatta ki csapata, az Alpine idei versenyautóját és összesen 128 kört tett meg a Bahreini Nagydíj helyszínéül is szolgáló versenypályán.

Alonso autóját délelőtt számos aerodinamikai mérőeszközzel szerelték fel, így gurult ki a pályára, majd a C2-es és C3-as gumikeverékekkel tett meg hosszabb-rövidebb etapokat.

Délutánra aztán javultak az időjárási körülmények, így Alonso néhány hosszabb etapot is megtehetett ugyanezekkel a gumikeverékekkel. A kétszeres világbajnok 1 perc 32,339 másodperces legjobb idejét a C2-es gumikkal futotta, és végül a 10. helyen zárta a napot.

„Sok kört megtettünk ma, követtük a tervezett programot, ez pedig jó. De még le kell ülnünk, ki kell elemeznünk mindent” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Az autó jónak tűnt ma, de még jobban ki kell ismernünk az új aerodinamikai csomagot. A keményebb keverékű gumikkal köröztünk ma, és holnap még dolgoznunk kell, szóval én és Esteban megpróbálunk még több adatot gyűjteni, és finomhangolni a teljes csomagot.”

Az utolsó tesztnap délelőttjén, vasárnap Esteban Ocon köröz majd az Alpine autójával, délután pedig Alonso zárja a csapat programját Bahreinben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!