Friss hírek

Alonso visszavágott a Ferrari főnökének

Fernando Alonso visszavágott a Ferrari csapatfőnökének, Marco Mattiaccinak, miután az olasz szakember pénteken olyat mondott Abu Dhabiban, ami nem tetszett neki.


Fernando Alonso visszavágott a Ferrari csapatfőnökének, Marco Mattiaccinak, miután az olasz szakember pénteken olyat mondott Abu Dhabiban, ami nem tetszett neki.

A Ferrari a hét második felében jelentette be hivatalosan, hogy Alonso öt év után elhagyja a csapatot és Mattiacci az FIA sajtótájékoztatóján elmondta, hogy azért döntöttek Sebastian Vettel leigazolása mellett, mert egy hihetetlenül versenyképes és elkötelezett pilótát akartak.

„Biztos vagyok abban, hogy hatalmas tapasztalatot hoz magával, amit a Red Bullnál eltöltött évei alatt halmozott fel, és kell az a lelkesedés, amivel rendelkezik, hogy átsegítsen minket azokon a nehéz pillanatokon, amik még ránk várnak” – mondta az olasz szakember.

Alonso azonban az időmérő után elmondta, hogy a Ferrari csak azt követően igazolta le Vettelt, hogy az olasz csapatfőnök mindent megtett azért, hogy meggyőzze a maradásról – ami nem sikerült neki.

„Hallottam a megjegyzéseit és nem hiszem, hogy ezek helyénvalók volnának” – mondta Alonso. „Ha azt gondolja, hogy nem voltam motivált, akkor túl későn érkezett a Ferrarihoz.”

„Még csak néhány hónapja van itt, és nem látta az öt évet egészében, amit a csapattal töltöttem, és mennyire hajtottam minden egyes versenyen.”

„Bizonyára túl idős voltam már, mikor megpróbált megújítani a monzai versenyig, és folyamatosan próbált beszélni velem, és még az utolsó pillanatban is nagyon sok hívásom volt tőle, és e-mailem jött, amik még mindig a számítógépemen vannak.”

„Bizonyára akkor még nem voltam túl öreg, de mikor meghoztam a döntésem, akkor azt gondolom, hogy kellett egy másik versenyzőt találnia.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Alonso visszavágott a Ferrari főnökének
Már a bemutató előtt mutogatja új autóját a Mercedes
Mazepin szeretné megváltoztatni az F1-es rajongók véleményét
Leclerc-t motiválja, hogy legyőzze Sainzot
Ma lehull a lepel Hamilton és Alonso új F1-eséről!