Alonso visszavonulására vár a McLaren ifjú titánja - F1VILÁG.HU

Alonso visszavonulására vár a McLaren ifjú titánja

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

Leginkább Fernando Alonsótól függ az, hogy Lando Norris mikor mutatkozhat be a Forma-1-ben – ezt az ifjú versenyző árulta el a minap egy interjúban.

Norris az előttünk álló idényben a McLaren Forma-1-es csapatának tartalékversenyzője lesz majd: a brit tehetség tavaly megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot, 2018-ban pedig már a Forma-2-ben áll rajthoz a Carlin csapatának színeiben.

Amikor Norrist a minap egy interjúban arról kérdezték, gyakorlatilag Alonso visszavonulásán múlik-e F1-es debütálása, így felelt: „Nyilván én így fogalmaznék, de arról nem igazán tudok mit mondani, hogy ők mit gondolnak.”

„Gyanítom, meg kell várni, hogy mit akar Fernando, és szerintem elégedettek Stoffellel is [Vandoorne], aki még a pályafutása elején jár. Nyilván sokat fejlődhet még, és a 2018-as szezonnak már egy jobb versenyzőként vághat neki.”

„Szóval egyelőre arra várok, hogy mit fognak tenni – nem tudom, mi fog történni, szóval egy kicsit nehéz most nekem.”

Norris elismerte, ha a McLarennél esetleg nem kap majd lehetőséget, máshol pedig lesz üresedés, akkor nyitott a tárgyalásra. Az ifjú versenyző azonban azt mondja, a brit istálló prioritást jelent számára.”

„A célom nyilván az, hogy a McLarennél legyek. Ha nem kapok versenyzési lehetőséget tőlük, akkor más opciókat kell megvizsgálnom. Ha azt mondják, ’nem igazán lesz üresedés a következő három évben’, akkor nyilvánvaló, hogy máshová megyek.”

„De ha csak 1 évről van szó, akkor szerintem kitartok a McLaren mellett, és belemegyek abba az egyéves kihagyásba. A cél az, hogy a McLaren versenyzője legyek.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!