Alonsóé a leggyorsabb kör, de pontot nem szerzett

A soron következő versenyekben bízik a McLaren, miután az Olasz Nagydíjon nem voltak eléggé versenyképesek – azonban Fernando Alonso nevéhez fűződik a leggyorsabb kör.


A soron következő versenyekben bízik a McLaren, miután az Olasz Nagydíjon nem voltak eléggé versenyképesek – azonban Fernando Alonso nevéhez fűződik a leggyorsabb kör.

Egyik McLaren-versenyzőnek sem sikerült a pontszerzés az Olasz Nagydíj versenyén, azonban a csapat számított is rá, hogy nehéz hétvégéjük lesz Monzában. A wokingi istálló biztos benne, hogy a következő futamok sokkal jobban fekszenek majd autójuknak.

Fernando Alonsót a tempó hiánya mellett az is hátráltatta a versenyen, hogy a kerékcseréjét követően a kiengedést jelző lámpa piros maradt, így néhány másodpercet veszített a spanyol.

„Nem volt tökéletes versenyünk ma, itt-ott hibáztunk, például a kiállásnál is volt problémánk, amikor nem váltott a lámpa zöldre” – mondta a spanyol.

„A tempónk nem volt meg a pontszerzéshez, szóval az, hogy 11.-ek vagy 14.-ek vagyunk, nem sokat jelentett volna. Feltettünk új gumikat az utolsó két körre, kimentem és maximalizáltam a tapadást. Ez nem sokat jelent, csak jól mutat a statisztikákban.”

Jenson Buttont a balszerencse is hátráltatta egy rajtot követő incidens miatt, ám ezt követően a felzárkózás minden egyes pillanatát élvezte.

„Rossz volt a rajtom, aztán az egyik Sauber leszorított, a sóderágyba kerültem, és utolsó voltam az első kör végén… Ezek után jobbat nem is kívánhattam volna: jól szórakoztam, volt néhány előzési manőverem, a Parabolica külső ívén is – ami nem fordul elő gyakran!”

„Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel. Szingapúr határozottan jobban passzol majd nekünk, mint ez a pálya. Ez az év legnehezebb versenye számunkra, szóval az, hogy közel voltunk a top 10-hez, nem volt túl rossz, tényleg.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!