Alonsóé a leggyorsabb kör, de pontot nem szerzett

A soron következő versenyekben bízik a McLaren, miután az Olasz Nagydíjon nem voltak eléggé versenyképesek – azonban Fernando Alonso nevéhez fűződik a leggyorsabb kör.


A soron következő versenyekben bízik a McLaren, miután az Olasz Nagydíjon nem voltak eléggé versenyképesek – azonban Fernando Alonso nevéhez fűződik a leggyorsabb kör.

Egyik McLaren-versenyzőnek sem sikerült a pontszerzés az Olasz Nagydíj versenyén, azonban a csapat számított is rá, hogy nehéz hétvégéjük lesz Monzában. A wokingi istálló biztos benne, hogy a következő futamok sokkal jobban fekszenek majd autójuknak.

Fernando Alonsót a tempó hiánya mellett az is hátráltatta a versenyen, hogy a kerékcseréjét követően a kiengedést jelző lámpa piros maradt, így néhány másodpercet veszített a spanyol.

„Nem volt tökéletes versenyünk ma, itt-ott hibáztunk, például a kiállásnál is volt problémánk, amikor nem váltott a lámpa zöldre” – mondta a spanyol.

„A tempónk nem volt meg a pontszerzéshez, szóval az, hogy 11.-ek vagy 14.-ek vagyunk, nem sokat jelentett volna. Feltettünk új gumikat az utolsó két körre, kimentem és maximalizáltam a tapadást. Ez nem sokat jelent, csak jól mutat a statisztikákban.”

Jenson Buttont a balszerencse is hátráltatta egy rajtot követő incidens miatt, ám ezt követően a felzárkózás minden egyes pillanatát élvezte.

„Rossz volt a rajtom, aztán az egyik Sauber leszorított, a sóderágyba kerültem, és utolsó voltam az első kör végén… Ezek után jobbat nem is kívánhattam volna: jól szórakoztam, volt néhány előzési manőverem, a Parabolica külső ívén is – ami nem fordul elő gyakran!”

„Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel. Szingapúr határozottan jobban passzol majd nekünk, mint ez a pálya. Ez az év legnehezebb versenye számunkra, szóval az, hogy közel voltunk a top 10-hez, nem volt túl rossz, tényleg.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS