Alonsóék felborultak Dél-Afrikában

Fernando Alonso, Marc Coma
Fotó: Twitter / Fernando Alonso
Balesettel mutatkozott be a tereprali szakában a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy bár a Toyota Hilux összetört, Alonso és navigátora, Marc Coma sértetlen maradt.

Alonso a 2020-as Dakar-ralira való felkészülés gyanánt több tereprali-futamon is elindul idén. Az első megmérettetésre Dél-Afrikában került sor, a Lictenburg 400 elnevezésű versenyen a spanyol pilóta Marc Comával közösen indult.

A verseny nem a tervek szerint alakult, Alonsóék ugyanis felborultak a nehéz terepen. A balesetben személyi sérülés szerencsére nem történt.

Alonsóék végül eljutottak a szervizparkig, ahol megjavították a  Toyotát, később azonban újabb sérüléseket szedtek össze az autóval, amikor madárrajjal ütköztek.

A csapat végül eljutott a célig, ám Comának végig tartania kellett kezével a sérült szélvédőt. A rengeteg időveszteség miatt eredményük végül nem is számított bele a végelszámolásba.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!