Friss hírek

Alonsóék még nem számítanak győzelemre 2016-ban

Izgatottan, de mégis kétségek közt várják a 2016-os Forma-1-es szezont a McLaren versenyzői. Jenson Button és Fernando Alonso nem kergetnek hiú ábrándokat, pontosan tudják, nehéz lesz a felzárkózás.


Izgatottan, de mégis kétségek közt várják a 2016-os Forma-1-es szezont a McLaren versenyzői. Jenson Button és Fernando Alonso nem kergetnek hiú ábrándokat, pontosan tudják, nehéz lesz a felzárkózás.

A Hondával való újraegyesülés után a patinás angol istálló kiábrándító idényt zárt 2015-ben, a csapat azonban abban bízik, idén sikerül nagy előrelépést tenni, és rendszeresen a pontszerző helyekért harcolni.

Hirdetés
 

„Bőven vannak erősségeink, és szerintem mindenki jól ismeri a McLarent, illetve mindazt, amit a csapat elért” – mondta Jenson Button. „Ez még mindig ugyanaz a csapat!”

But

A brit hozzátette, egyáltalán nem okozott meglepetést, hogy a stabil és rendkívül komplex szabályok közepette a McLaren-Honda tavalyi szezonja nehézségekkel teli volt.

„Rengeteg dolgot tanultunk az erőforrásról, illetve az autó aerodinamikájáról – utóbbi ugyanis teljesen más, mint egy szokványos McLarené. Szóval rengeteg dolgot megtanultunk, és ezeket hasznosíthatjuk.”

„Ez a tél nagyon fontos számunkra, nagy változásokra van szükség, és egy sokkal erősebb idényt kell produkálnunk, mert nem akarunk ott maradni, ahol most állunk – az élmezőnyhöz közel akarunk harcolni.”

„Hogy tudunk-e futamot nyerni, vagy sem, az már egy másik kérdés, de azt hiszem, 2016-ban végre az élen harcolhatunk.”

Alo

A McLaren kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso azt mondja, reméli, a 2016-os év egy kicsit könnyebb lesz számukra, és talán a dobogós eredményekért is harcba szállhatnak majd.

„Nagyon élvezem a munkát a McLarennél, nagyon-nagyon elégedett vagyok, és alig várom már a 2016-os idényt” – fogalmazott a spanyol, majd hozzátette, bár körönként 2,5 másodperces javulást vár, győzelemre nemigen számít ő sem.

„Jelenleg nagy kérdőjel, hol is lesz a McLaren-Honda 2016-ban. Nagyok az elvárások csapaton belül is. Azt gondolom, a nehéz időkben nagyon egységesek voltunk, és mindig fejlődtünk, szóval a legfőbb cél 2016-ra, hogy a csapat visszakerüljön oda, ahová tartozik, és hogy újra versenyképesek legyünk a legjobb pozíciókért harcolva.”

„Azt nem tudom, hogy ez a bajnoki címért, vagy a győzelmekért való küzdelmet jelenti-e, vagy csak néha a dobogó fog-e összejönni – ezt mindig nagyon nehéz tudni egy ilyen összetett sportban, mint a Forma-1.”

„Kétségkívül nagy kihívások várnak ránk télen, de elmondhatom, hogy az elmúlt pár hónapban a csapat nagyon logikus és pozitív dolgokat vitt véghez, és hiszem, hogy a következő szezon teljesen másképp alakul majd, mint a tavalyi.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonsóék még nem számítanak győzelemre 2016-ban
Leclerc szerint a Ferrarinak „mindenben” javulnia kell
Russell tárgyalást kezdeményez az FIA-val a büntetések miatt
Wolff: A Red Bull van annyira domináns, mint a Mercedes 2014-ben
Hamilton: Ez a Red Bull a leggyorsabb autó, amit valaha láttam

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!