Friss hírek

Alonsóék még nem tudják, miért voltak a vártnál gyorsabbak Portugáliában

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso azt mondja, egyelőre még keresik a válaszokat arra, hogy a múlt hétvégi Portugál Nagydíjon miért voltak a vártnál gyorsabbak az Alpine versenyautói.

A spanyol versenyző csapattársa, Esteban Ocon mögött, a 8. helyen ért célba Portimaóban. Ez volt az Alpine idei legjobb eredménye eddig, Alonso viszont elismerte, egyelőre „még nem tudják”, miért voltak annyira gyorsak már rögtön az első szabadedzéstől kezdve.

„Alapvetően az egész hétvége jól sikerült, nem csupán a verseny. Úgy éreztem, az autó sokkal versenyképesebb, mint Imolában és Bahreinben volt” – mondta a kétszeres világbajnok.

Hirdetés
 

„Küzdöttünk az egyik McLarennel, az egyik Ferrarival, illetve az AlphaTaurival. Szóval benne voltunk egy olyan csoportban, amilyenben Imolában vagy Bahreinben nem tudtunk benne lenni. Ez pedig pozitívum.”

„Már az első edzéstől kezdve kényelmesen éreztük magunkat, a második edzésen ötödikek voltunk, a harmadikon pedig meglehetett volna a 3. hely.”

„Úgyhogy még mindig rejtély, mi történt az időmérőn, ahol már nem éreztem olyan kényelmesen magam, és sajnos nem volt meg az a tapadás, ami az edzéseken. De összességében nagyon elégedett vagyok a hétvégével, illetve az előrelépéssel, amit elértünk az autó teljesítményével kapcsolatban. Szerintem jó vasárnapunk volt, versenyképesebbek voltunk, mint a szezon eddigi versenyein.”

Alonso azt mondja, mivel az eddigi versenyhétvégéken nagyon eltérőek voltak a körülmények, nehéz tiszta képet kapni az erőviszonyokról, az viszont biztos, hogy mindent megtesznek a folyamatos fejlődésért.

„Minden egyes hétvégén felfedezünk dolgokat az autóval kapcsolatban. Eddig nagyon eltérő karakterisztikájú pályákon versenyeztünk idén. És nagyon eltérőek voltak a körülmények is, kezdve bahreini forróságtól és lassú kanyaroktól, illetve hosszú egyenesektől a vizes Imoláig, majd a szeles Portimaóig.”

„Azt gondolom, tovább kell tanulnunk az autóról és riválisainkról is, hogy miben erősek ők, és miben gyengék. És ehhez több idő kell szerintem mindenki számára.”

„Az első két versenyen a középmezőny vége felé harcoltunk, voltak küzdelmeink a Williamsszel, az Alfa Romeóval, miközben a Ferrari, a McLaren és az AlphaTauri elérhetetlen volt Bahreinben. Az elmúlt hétvégén viszont lassabbak voltak nálunk. Ez pedig jó.”

„Három versenyen vagyunk túl, Bahreinben sajnos kiestem, de kétszer pontot szereztem, szóval nem is kérhetnék többet. Amilyen gyorsan csak lehet, tanulok és alkalmazkodok a csapathoz, és szerintem javulni fogunk még. Szerintem jól kezdtük az évet, de még jobbá kell válnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!