Alonsóék remek formában kezdtek Barcelonában - F1VILÁG.HU

Alonsóék remek formában kezdtek Barcelonában

HIRDETÉS
Remekül kezdte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj hétvégéjét Barcelonában az Alpine csapata: az istálló több újítással is érkezett a katalán fővárosba, Fernando Alonso és Esteban Ocon ezeken is dolgoztak pénteken.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A521.
Spanish Grand Prix, Friday 7th May 2021. Barcelona, Spain.

Alonso három év után először vezetett F1-es autót hazai földön, és míg a spanyol délelőtt a lágy abroncsokkal kezdte meg a munkát, délután már az autó egyensúlyára, és a közepes keverékű abroncsokra fókuszálhatott.

A spanyol versenyző végül az 5. legjobb idővel zárt, mindössze 52 ezreddel lemaradva csapattársától, Ocontól.

„Jól alakult a pénteki edzésnap. A két edzés során a kisebb fejlesztésekre fókuszáltunk, amiket magunkkal hoztunk erre a hétvégére, és aztán hasznos információkat gyűjtöttünk a gumikkal és az autó beállításaival kapcsolatban” – fogalmazott a kétszeres világbajnok.

„Összességében elégedett vagyok ezzel a két edzéssel, és szerintem az autó egyensúlya is rendben van, ez pedig magabiztossággal tölt el a holnapot illetően. Meglátjuk, hol végzünk majd az időmérőn!”

Az Alpine másik versenyzője, a 4. helyen végző Esteban Ocon ugyancsak magabiztosan nyilatkozott, és elmondása szerint rengeteg hasznos munkát elvégeztek a 120 percnyi körözés során.

„Elégedettek lehetünk a mai munkával! Barcelonában mindig trükkös a helyzet a tapadás és a gumihasználat miatt, szóval rengeteg mindent kell tanulnunk és megértenünk” – mondta a fiatal pilóta.

„Azt hiszem, az új 10-es kanyar érdekes, és a mi részünkről van még lehetőség ott a fejlődésre. Csapatként sikerült előrelépnünk az első edzés után, és ezt éreztem is az autóban. A cél, hogy ezt a harmadik edzésre is megismételjük, és újabb javulást érjünk el a teljesítményben.”

„Mozgalmas edzések voltak, sok mindent kipróbáltunk mindkét autóval, így rengeteg mindent kielemezhetünk annak érdekében, hogy még több tempót találjunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!