Alonsóék remek formában kezdtek Barcelonában - F1VILÁG.HU

Alonsóék remek formában kezdtek Barcelonában

Remekül kezdte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj hétvégéjét Barcelonában az Alpine csapata: az istálló több újítással is érkezett a katalán fővárosba, Fernando Alonso és Esteban Ocon ezeken is dolgoztak pénteken.

Alonso három év után először vezetett F1-es autót hazai földön, és míg a spanyol délelőtt a lágy abroncsokkal kezdte meg a munkát, délután már az autó egyensúlyára, és a közepes keverékű abroncsokra fókuszálhatott.

A spanyol versenyző végül az 5. legjobb idővel zárt, mindössze 52 ezreddel lemaradva csapattársától, Ocontól.

 

„Jól alakult a pénteki edzésnap. A két edzés során a kisebb fejlesztésekre fókuszáltunk, amiket magunkkal hoztunk erre a hétvégére, és aztán hasznos információkat gyűjtöttünk a gumikkal és az autó beállításaival kapcsolatban” – fogalmazott a kétszeres világbajnok.

„Összességében elégedett vagyok ezzel a két edzéssel, és szerintem az autó egyensúlya is rendben van, ez pedig magabiztossággal tölt el a holnapot illetően. Meglátjuk, hol végzünk majd az időmérőn!”

Az Alpine másik versenyzője, a 4. helyen végző Esteban Ocon ugyancsak magabiztosan nyilatkozott, és elmondása szerint rengeteg hasznos munkát elvégeztek a 120 percnyi körözés során.

„Elégedettek lehetünk a mai munkával! Barcelonában mindig trükkös a helyzet a tapadás és a gumihasználat miatt, szóval rengeteg mindent kell tanulnunk és megértenünk” – mondta a fiatal pilóta.

„Azt hiszem, az új 10-es kanyar érdekes, és a mi részünkről van még lehetőség ott a fejlődésre. Csapatként sikerült előrelépnünk az első edzés után, és ezt éreztem is az autóban. A cél, hogy ezt a harmadik edzésre is megismételjük, és újabb javulást érjünk el a teljesítményben.”

„Mozgalmas edzések voltak, sok mindent kipróbáltunk mindkét autóval, így rengeteg mindent kielemezhetünk annak érdekében, hogy még több tempót találjunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!