Alonsóék száraz versenyre számítanak - F1VILÁG.HU

Alonsóék száraz versenyre számítanak

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

Szolid teljesítménnyel kezdték a Forma-1-es Japán Nagydíjat a McLarenek Szuzukában, habár egyik versenyző sem volt teljesen elégedett az autó egyensúlyával.

Fernando Alonso a száraz pályán megtartott első szabadedzésen 19 kört tett meg, és végül a 12. idővel zárt – délután viszont az esős körülmények miatt nem futott mért kört.

„Ahogy arra számítottunk, csak egy száraz edzésünk volt ma, szóval különféle dolgokat próbáltunk ki az első gyakorláson, és annyi kört igyekeztünk megtenni, amennyit csak tudtunk” – mondta Alonso.

„A második edzésen túlságosan esett, szóval nem sok mindent tehettünk. Pár kört megtettünk a tréning végén, amikor elállt az eső, de nem sok értelme volt körözni az esőben, mert úgy tűnik, a versenyt száraz pályán futjuk majd, és talán az időmérőt is.”

„Az autó jól viselkedett a pályán, ahol a teljesítmény leginkább a tempós kanyarokban jön ki az első szektorban. Különleges érzés volt, mert elég nagy volt a tapadás.”

A McLaren másik versenyzője, Stoffel Vandoorne a száraz nyitóedzésen 10. lett, a második gyakorláson pedig ő sem futott mért kört.

„Nehéz megmondani, mire számíthatunk” – mondta a belga.

„Főleg azért, mert elég kevés időt töltöttünk ma a pályán. Az első edzés elég szokványos volt, nem voltak gondjaink, de az esős második edzésen csak egy installációs körig jutottunk.”

Vandoorne hozzátette, az időjárásnak komoly szerep jut majd szombaton.

Hirdetés

„Holnap az időjárás kulcstényező lesz – úgy tűnik, száraz versenyünk lesz majd, tehát az időmérő nagyon fontos lesz. A holnapi időjárást még nehéz megjósolni, de az is lehet, hogy már az időmérőt is szárazon teljesítjük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!