Alonsónak elege lett: „Nem is vagyunk olyan rosszak!" - F1VILÁG.HU

Alonsónak elege lett: „Nem is vagyunk olyan rosszak!”

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

Kiakadt a médiára a McLaren Forma-1-es csapatának kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso – a spanyol szerint csapata egyáltalán nincs olyan rossz formában, mint azt az újságok írják!

Bár a patinás brit istálló motorpartnert váltott a 2018-as szezonra, és idén már a Renault erőforrásait használja a Forma-1-ben, a várt előretörés egyelőre elmaradt. Olyannyira, hogy Alonsóék mintha egyre jobban lemaradnának riválisaiktól – Franciaországban például nem jutottak tovább az időmérő második szakaszába [Q3], a versenyen pedig esélyük sem volt a pontszerzésre.

Amikor a kétszeres világbajnokot csütörtökön arról kérdezték, a Francia Nagydíjon látott küszködés miatt nehéz-e magabiztosnak maradni az idei reményeket illetően, Alonso így felelt: „Egy ilyen hétvégén az egyetlen probléma csak a médiafigyelem, és a normális értekezés hiánya a rossz hírek, vagy jó hírek esetében.”

„Mindent felnagyítanak, főleg a Forma-1-ben ezzel a rengeteg polémiával, és az összes többivel, amit önöknek el kell adniuk minden héten.”

„A teljesítmény szempontjából elég gyenge hétvégénk volt, nem voltunk versenyképesek sem pénteken, sem szombaton, sem pedig vasárnap. Mi vagyunk az elsők, akik ezt tudják, és javítani is akarunk ezen.”

„Ugyanakkor viszont nem vagyunk utolsók. Nem leszünk egyre rosszabbak és rosszabbak. Nem mi vagyunk a legrosszabb csapat a mezőnyben. Egyáltalán nem úgy állunk, ahogy azt az elmúlt 3 napban hallottam…”

„Az 5. helyet foglaljuk el a konstruktőrök versenyében, én 8. vagyok az egyéni tabellán. Mindenki más, aki tökéletes idényt teljesít, mögöttünk van. De talán ők sem annyira tökéletesek, mi pedig nem vagyunk annyira rosszak.”

„Értjük, hogy nem voltunk, és mi vagyunk az elsők, akik ezen változtatni szeretnének.”

Alonso a csütörtöki sajtótájékoztatón szemmel láthatóan rossz hangulatban volt, később egy újságírót félbe is szakított – ő arra akarta emlékeztetni a spanyolt, hogy a McLaren az elmúlt években rendre a Hondára fogta szenvedését, és folyton azt hangoztatta, hogy az övék az egyik, ha nem a legjobb kasztni a mezőnyben.

Hirdetés

„Tavaly 0 pontunk volt, most pedig az 5. helyen állunk a bajnokságban, én pedig a 8. pozícióban vagyunk. Szóval ismétlem, a helyzet sokat változott, rengeteget fejlődtünk. Nem tartunk ott, ahol szeretnénk, és javulni akarunk.”

„Dobogókért és bajnoki címekért akarunk küzdeni. Azt gondoltuk, idén közel lehetünk a dobogókhoz és közel lehetünk a Red Bullhoz, de nem ez a helyzet. De észrevettük, és elfogadjuk, hogy fejlődnünk kell. De jelentősen javultunk már idén is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!