Friss hírek

Alonsónak nincsenek hisztirohamai, csapata pedig nagyon örül ennek

Fernando Alonsót dicsérte nemrég az Alpine Forma-1-es csapatának sportigazgatója, Alan Permane. A szakember elárulta, a kétszeres világbajnok becsülettel dolgozik, és külön örül annak, hogy mindenféle hiszti nélkül teszi ezt.

A spanyol versenyző kétéves kihagyás után tért vissza idén a Forma-1-be, és bár a szezon nehezen indult számára, lassan kezd formába lendülni.

Az Alpine sportigazgatója elárulta, Alosno kőkeményen dolgozik, és nem hagyja, hogy az esetleges frusztráció felülkerekedjen rajta. Ehelyett inkább élvezi a versenyzést.

„Úgy gondolom, ez a folyamat is olyan, mint minden más a Forma-1-ben, nincs csodaszer – nincs csodaszer arra, hogy leszorítóerőt találjunk, lóerőt találjunk” – mondta Alan Permane.

„Kemény munkára van szükség, Fernando pedig keményen dolgozik. Keményen dolgozott az előszezonban is. Egy kicsit gyengére sikeredett a kezdés, ez való igaz. Volt némi küszködés, és mindenféle dühroham vagy hisztiroham helyett egyszerűen magába nézett.”

„Soha nem okolta az autót vagy a csapatot. Azt mondta, ’miattam van, javulnom kell, meg kell tennem ezt, jobbnak kell lennem. Az irodában és a sajtónak is elmondta ezt.”

„Azt gondolom, még nem végzett ezzel a folyamattal. Még építi a csapatát a körülötte lévő srácokkal, és nagyszerű munkát végez.”

Alonso a Stájer Nagydíjon bejutott az időmérő utolsó szakaszába, a futamot pedig végül a 9. helyen zárta. Az időmérő során, a Q2 végén a spanyol a rádión örömittasan mondta csapatának, „csodálatos” kört futott, majd hozzátette: „Bármilyen helyezést is érünk el, élveztem!”

Permane elárulta, beszélt Alonsóval a rádióüzenetről, és jelezte neki, hogy ez a biztató és pozitív hozzáállás nagyon ösztönzően hat a teljes csapatra.

„Mondtam neki, ’ne becsüld alá, egy ilyen rádióüzenet mennyit jelent mindenkinek Enstone-ban és Viry-ben. Emiatt éri meg nekik keményen dolgozni’” – mondta a szakember.

„Nagyszerű, amikor egy versenyző egy jó kört fut, és ennyire elégedett, és hallani a motivációját.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!