Alonsóra fontos időszak vár a Magyar Nagydíj után - F1VILÁG.HU

Alonsóra fontos időszak vár a Magyar Nagydíj után

HIRDETÉS
A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso azt mondja, a Magyar Nagydíjat követő nyári szünetben már szeretne megállapodni jelenlegi csapatával, az Alpine-nal a folytatásról.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A522.  Azerbaijan Grand Prix, Friday 10th June 2022. Baku City Circuit, Azerbaijan.

A spanyol versenyző többször nyilatkozta már, bár jelenleg érvényes szerződése lejár a Forma-1-ben, szeretne még néhány évig versenyezni a száguldó cirkuszban. Alonso ugyanakkor nem zárta ki a csapatváltást sem, bár az elsődleges cél számára természetesen az, hogy jelenlegi egyesületénél, az Alpine-nál maradjon.

„Soha nincs garancia arra, hogy az ember maradni fog” – mondta a kétszeres világbajnok. „Meg kell állapodnunk valamiben – szerintem az augusztusi nyári szünetben. A következő pár hétben leülök majd a csapattal, és meglátom, mit várnak ők.”

„És persze kérdés az is, hogy mi a következő lépés a projektben. Elégedett vagyok, otthon érzem magam az Alpine-nál, de az biztos, hogy semmire sincs garancia.”

Az Alpine jelenleg az 5. helyet foglalja el a konstruktőri versenyben, és a McLarennel jelenleg képes tartani a lépést, a 3. helyezett Mercedes komoly előnyben van velük szemben. Alonso elárulta, kételkedik abban, hogy utol fogják tudni érni az ezüstnyilakat.

„Kétlem, hogy olyan könnyű lesz befogni a Mercedest” – magyarázta a spanyol versenyző. „Ők egy óriási szervezet, és tudtuk, hogy előbb-utóbb visszatérnek majd. Számunkra ez sokkal inkább egy közép- illetve hosszútávú program. Időben el kell kezdenünk a jövő évi autót, hogy ne hátráltassuk a következő projektet. A nagy csapatok képesek arra, hogy elkezdjenek dolgozni a jövő évi autón, ugyanakkor pedig folyamatosan javítanak az idein is. A többi csapat számára ez kihívást jelent.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!