Friss hírek

Alonsót büntették meg a versenybírók a sprintfutam után

Sokat morgolódott a szombati sprintfutam után Fernando Alonso, a versenybírók mégis őt büntették meg Brazíliában – meg is indokolták döntésüket.

Alonso a futam elején csapattársával, Esteban Oconnal vívott nagy csatát, és a 4-es kanyarban, valamint a célegyenesben is összeütközött a francia pilótával. Mivel a második koccanásnál Alonso autójának első szárnya leszakadt, a bokszba kényszerült, és végül csak a mezőny végén ért célba.

A kétszeres világbajnok a leintés után nagyon csalódottan nyilatkozott, és Oconra tett csípős megjegyzéseket – a sprintfutamon látott második incidens miatt pedig be is idézték őket a versenybírók.

Hirdetés
 

A stewardok megvizsgálták a célegyenesben, nagy sebességnél történt koccanást, és végül Alonsót találták vétkesnek, akit utólag 5 másodperces időbünetéssel sújtottak, és két büntetőpontot is kiosztottak neki. Alonso a büntetés miatt visszacsúszott a 18. helyre, így ebből a pozícióból lesz kénytelen megkezdeni a mai versenyt.

A meghallgatáson a spanyol versenyző elismerte, „kissé rosszul időzítette a kihúzódást, és nekiment hátulról Oconnak, első szárnya pedig érintette Ocon autójának hátsó gumiját”.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonsót büntették meg a versenybírók a sprintfutam után
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!