Alonsót hidegen hagyja a csapata körüli botrány

Fernando Alonso elmondta, hogy túllépett a történteken, és már nem foglalkozik azzal, hogy mi is történt az elmúlt versenyen, ahol a Ferrari arra utasította csapattársát, Felipe Massát, hogy adja át neki a győzelmet.


Fernando Alonso elmondta, hogy túllépett a történteken, és már nem foglalkozik azzal, hogy mi is történt az elmúlt versenyen, ahol a Ferrari arra utasította csapattársát, Felipe Massát, hogy adja át neki a győzelmet.

Az egyébként tiltott csapatutasításért az olaszok első körben egy 100 000 dolláros pénzbírságot kaptak, amit nyilván könnyen lenyelnek, azonban az ügyet továbbadták a Motorsport Világtanácsnak (WMSC), amely később dönt az esetleges további szankciókról.

Az újságírók természetesen azonnal az ügyről kezdték el faggatni a paddock-ba éppen, hogy csak megérkező versenyzőt, aki készségesen állt a média rendelkezésére, de elmondta, hogy már túllépett a történteken, és csakis a saját dolgára koncentrál.

„Természetesen mindez nincs kihatással rám. Egyáltalán nincsen” – mondta a kétszeres világelső a spanyol médiának a Hungaroringen.

„Ha minden egyes dolog miatt, amit mondanak, akár csak egy százalékot is elveszítenénk a koncentrációnkból, akkor biztosan veszítenénk. Mindig van valami olyan, amit a média fel tud kapni, és napokon keresztül cikkezni tud róla.”

„Törökországban a Red Bull balesete, korábban pedig az, mikor megelőztem Massát a boxutcában. Ezek mind olyan dolgok voltak, amiken lehetett mit csámcsogni. Azt gondolom, hogy mindig is lesznek ilyen dolgok, már a jövő héten is, szóval nem szabad túl sok figyelmet fordítanunk ezekre.”

„Az egyetlen fontos dolog számunka, hogy az autó versenyképes, és itt is mindenünk meglesz ahhoz, hogy jól szerepeljünk. Természetesen mindenkinek megvan a saját maga véleménye, a csapatvezetőknek, a versenyzőknek, amit tiszteletben is tartunk, azonban a saját munkánkra fókuszálunk.”

„Ma érkeztem meg Magyarországra, és a reptér, illetve a szálloda is tele volt értünk rajongó szurkolókkal, eddig ilyen rajongókat láttam. Talán látok majd olyanokat is, akiket említetek, de egyelőre csak olyanokat láttam, akik rajonganak értünk.”

Alonso csak ismételni tudta Massa szavait, és ő is megerősítette, hogy a Ferrarinál nincsen és nem is lesz első, illetve második számú versenyző, jóllehet az elmúlt versenyen látottak és tapasztaltak ennek éppen az ellenkezőjét bizonyítják.

„Úgy gondolom, hogy nincs első, és második számú versenyző. Szerintem sokkal inkább arról szól a dolog, hogy tiszteljük egymást, és tiszteljük azt, hogy a Scuderiának versenyzünk, ami rengeteget jelent” – folytatta a spanyol, aki nem gondolja, hogy az elmúlt futamon történtek miatt veszélybe került volna a jó hírneve.

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint milyen büntetésre számíthat csapata a Motorsport Világtanács legközelebbi ülésén, Alonso a következőket mondta: „Majd meglátjuk.”

„Jelen pillanatban nekünk, versenyzőknek a saját munkánkra kell koncentrálni, mivel minden, ami a WMSC ülésén történik majd, nem rajtunk múlik. Szóval nem agyalok ezen, mert teljesen felesleges.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!