Friss hírek

Alonsót lenyűgözte a Ferrari megbízhatósága

Bár az eső miatt még nehezebb bármit is mondani a jelenlegi erőviszonyokról, Fernando Alonso biztos abban, hogy kiváló év elé néznek, mert a Ferrari F10 remekül teljesített az eddigi teszteken, és kimagasló volt a megbízhatósága.

Bár az eső miatt még nehezebb bármit is mondani a jelenlegi erőviszonyokról, Fernando Alonso biztos abban, hogy kiváló év elé néznek, mert a Ferrari F10 remekül teljesített az eddigi teszteken, és kimagasló volt a megbízhatósága.

Az olasz gárda a múlt héten megrendezett első téli teszt mindhárom napján az élen végzett, így magabiztosan érkezett meg az e heti tesztnek helyet adó Jerezbe, ahol az első nap vizes, a másodikon viszont száraz pályán folytatták a munkát a résztvevők.

Bár a szeszélyes időjárás miatt nem sokat lehet kiolvasni az eredményekből, Alonso magabiztosan nyilatkozott az első két tesztnap után, ugyanis elmondása szerint már most lenyűgöző az idei versenygép megbízhatósága, ami az idei évben kulcsfontosságú lesz.

“A körökre koncentrálunk, és az ezekben a napokban megtett körök száma teszi csak igazán erőssé az autót. Néhány alkatrésznél a végsőkig elmentünk a kilométerszámot illetően” – magyarázta a kétszeres világbajnok, aki a két nap alatt több mint 200 kört teljesített.

“Nagyon elégedettek vagyunk az autóval. Rengeteg kört teljesítettünk szerdán az esőben, és csütörtökön a szárazon, így ebből a szempontból mindenképpen elégedettek lehetünk, és tovább folytatjuk a munkát.”

A Ferrari hosszú etapokon mutatott teljesítménye különösen figyelemreméltó, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy Alonso a tegnapi edzésen kiváló köröket futott közel ötven körös etapja elején, azaz nehéz autóval.

Arra a kérdésre, hogy mennyiben volt más az autó vezethetősége az etap elején és a végén, Alonso a következőket mondta: “Természetesen más volt, de őszintén szólva a nap végére szinte minden körben ugyanolyan volt az autó. Egy kicsit vesztesz a gumikon, amik körről körre kopnak, de nyersz az üzemanyagon, ami egyre kevesebb.”

“Azt gondolom, hogy egy kiváló teszt volt. A gumikat a végsőkig terheltük. Szorosan együttműködve dolgoztunk a Bridgestone mérnökeivel, hogy megtaláljuk a gumik határait ezekkel a nehéz autókkal.”

“Mint mindig, most is az adatok begyűjtése volt a cél, amiket fel tudunk majd használni a versenyeken, és szerintem választ kaptunk fontos kérdésekre.”

“Jó érzésekkel adom át a volánt Felipének, hiszen semmi komoly problémánk nem volt. Persze a beállításokkal lehet még találni néhány tizedet, de erre még bőven van időnk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!