Friss hírek

Alonsót magabiztosabbá tették a győzelmek

A Forma-1 egykori világbajnoka, Fernando Alonso úgy gondolja, hogy a szingapúri és a japán futamon aratott győzelme óriási löketet adott a Renault-nak, és csapata motiváltabb, mint valaha.

A Forma-1 egykori világbajnoka, Fernando Alonso úgy gondolja, hogy a szingapúri és a japán futamon aratott győzelme óriási löketet adott a Renault-nak, és csapata motiváltabb, mint valaha.

Azt követően, hogy az elmúlt két versenyt megnyerte, Alonso a második sorból rajtolva a negyedik pozícióban végzett a hétvégi Kínai Nagydíjon, ahol elmondása szerint voltak olyan időszakok, mikor gyorsabb volt a Ferrariknál.

A kétszeres világbajnok szerint csapata hozzáállása teljesen megváltozott, és most már akkor is csalódott, ha nem kerül be az első háromba, és nem állhat fel a dobogóra – ami a szezon elején azért még nem teljesen így volt.

“Úgy gondolom, hogy a csapat sokkal motiváltabb” – mondta a spanyol. “A mérnökök és a szerelők is elszántabbak, most már a negyedik hely sem elég. Mindenki többet és többet akar. Ez pedig nagyon jó.”

“A srácok éjt nappallá téve dolgoznak, és sokkal motiváltabbak, mint valaha, ugyanis látják, hogy a kemény munkának van eredménye, és ismét jönnek a sikerek. Mindenki ki szeretné venni a részét ebben a fejlődésben. Ez kiváló érzés.”

“Az, hogy csak a negyedik helyen vagyunk, sokakat elszomorít, hiszen ott szeretnénk lenni az időmérő, és a verseny utáni sajtótájékoztatón. Sokat változott a világ. Négy futammal ezelőtt egy negyedik helyezés után hatalmas pezsgőzés lett volna a garázsban. Most pedig csalódást okoz a negyedik pozíció.”

Alonso azt is elmondta, hogy már sokkal jobban érzi magát autójában, és elégedettebb a dolgok alakulásával, miután borzalmasan gyengén kezdték az idei szezont.

“Sokkal magabiztosabb vagyok” – mondta. “Szombat reggel nem álltunk túl jól, azonban úgy kezdtem meg az időmérőt, hogy tudtam, minden rendben lesz. Talán néhány versennyel ezelőtt nem lettem volna ennyire biztos a dolgokban, de azóta megoldottuk a problémákat.”

“Félve is érkezhettem volna az időmérőre, azonban abszolút magabiztos voltam, és tudtam, hogy ha sikerül bejutnom az utolsó szett lágy gumikon a Q3-ba, akkor kiváló kört tudok teljesíteni. Biztos voltam benne, ami ijesztő, hiszen néhány versennyel ezelőtt semmiben nem voltam biztos.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!