Friss hírek

Alonsót megbüntették, újabb pontszerző helyet veszített el

Fernando Alonso a kilencedik helyen ért célba az első Forma-1-es Miami Nagydíjon, ám egy utólag kiosztott időbüntetés következtében a pontszerző helyeken kívül, a csapattársa mögé rangsorolták őt.

Az Alpine pilótája már a futam közben is kapott egy ötmásodperces büntetést a Pierre Gaslyval való ütközése miatt, aminek következtében a leintés pillanatában a kilencedik helyet szerezte meg, ám a megpróbáltatásai itt nem értek véget. A 14-es kanyar levágása és az azzal megszerzett előnye miatt a felügyelők a futamot követően egy újabb ötmásodpercessel sújtották a kétszeres világbajnokot, akit így végül a 11. helyen rangsoroltak. Emellett a pilóta licenszébe egy büntetőpont is került, így Alonso neve mellett jelenleg 5 fekete pontot tartanak nyilván.

A hátrasorolásból két pilóta profitált: Alex Albon a kilencedik, Lance Stroll pedig a tizedik helyre lépett előre, így mindketten egy-egy extra ponttal gazdagodtak.

A leintést követően, ám a második időbüntetés hivatalossá válása előtt Alonso elárulta: bocsánatot kért Gaslytól az ütközés miatt, akivel egyébként a bokszkiállások környékén pozícióért harcolt. Az Alpine egy alávágással próbálta megelőzni az AlphaTaurit, ám ez egy hiba miatt nem sikerült.

„Kétségkívül nehéz versenyünk volt. A rajtnál nagyon agresszív voltam. Öt helyet léptem előre és hozzáértem Lewishoz [Hamilton], de az autónak nem lett baja. Az egy szerencsés érintés volt. Aztán volt egy lassú bokszkiállásom, amely során négy másodpercet veszítettem Gasly ellen, amit aztán le kellett dolgoznom.”

„Idővel ez sikerült. Az előzés kapcsán optimista voltam, de hozzáértem, ezért öt másodperccel sújtottak. Megérdemeltem, az én hibám volt, túl későn fékeztem. Készen álltam visszaadni a pozíciót, de akkor állt ki a bokszba, ezért le kellett nyelnem a büntetést. Aztán a biztonsági autó megint a kemény gumikon rajtolóknak kedvezett, így veszítettem néhány pozíciót” – magyarázta a spanyol, aki továbbra is két megszerzett pontot jegyez az idei szezonban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!