Alonsót megkérdezték arról, ő számít-e a legjobb F1-es versenyzőnek - F1VILÁG.HU

Alonsót megkérdezték arról, ő számít-e a legjobb F1-es versenyzőnek

HIRDETÉS
Fernando Alonso szerint lehetetlen megmondani, hogy a Forma-1-es mezőnyben ő számít-e a legjobb versenyzőnek, az viszont biztos: számára minden az ellenfél legyőzéséről szól.
Fernando Alonso, Aston Martin

Jó ideje már, hogy Alonso bajnoki címet nyert a száguldó cirkuszban: a spanyol versenyző 2005-ben és 2006-ban ért fel a csúcsra a Renault színeiben, és bár azóta versenyzett a McLarennél, a Ferrarinál, és manapság az Aston Martinnál is, újabb vb-címet nem tudott szerezni. Alonso jelenleg 41 éves, és abszolút rangidősnek számít a Forma-1-ben, elmondása szerint azonban motivációja nem hagyott alább, most is arra törekszik, hogy a legjobbat nyújtsa minden egyes versenyhétvégén.

Arra a kérdésre, hogy ő maga-e a legjobb versenyző a Forma-1-ben, a spanyol pilóta így felelt: „Erre a kérdésre senki sem tud válaszolni. Minden egyes szezonban változik a véleményünk.”

„Éveken át azt gondoltuk, hogy Michael Schumacher verhetetlen, és talán olyan szintre jutott el, amilyenre senki a Forma-1 történetében. De a sportág történetében láthattunk különböző versenyzőket dominálni – és lehetetlen összehasonlítani őket.”

„Amit tudok, hogy mindig igyekszem a maximumot nyújtani. Soha nem vagyok demotivált. Nem számít, hogy az 5., vagy a 15. helyért harcolok-e – számomra olyan, mintha a győzelemért küzdenék, mert meg kell bizonyosodnom arról, hogy 100 százalékot nyújtok minden verseny minden egyes körében.”

Az Aston Martin versenyzőjét arról is megkérdezték, ahhoz, hogy az ember nyerjen a Forma-1-ben, hinnie kell-e abban, hogy ő a legjobb.

„Bármit is csinálj az életben, muszáj, hogy legyen benned versenyképesség. Szükség van az éhségre ahhoz, hogy a legjobb legyél. Bennem gyerekkorom óta megvan ez az éhség, mindig igyekszem legyőzni mindenkit, bármit is csinálok. Akár egy versenyről, akár egy teniszmeccsről, akár egy kártyajátékról van szó – minden a győzelemről szól. Arról, hogy kihasznált az erősségeid, az ellenfelek gyengeségét pedig felhasználd ellenük.”

„Ha nem tudom legyőzni őket az A-tervvel, akkor jön a B-terv. Ha az sem működik, rámegyek a C-tervre. Mindig le kell győznöm azt, aki előttem van. Vannak versenyzők, akik most hihetetlen formában vannak, és mindannyiukat nagyon tisztelem. A mezőnyben minden versenyző nagyon tehetséges, de nekem, illetve mindenki másnak különböző erősségeink és gyengeségeink vannak. Az egész arról szól, hogyan használod ezeket az erősségeket és gyengeségeket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!