Portugál Nagydíj

Alonsót meglepte a Honda döntése

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Alonsót meglepte a Honda döntése

A kétszeres világbajnok, Fernando Alonso bevallotta, igencsak meglepte a Honda döntése, miszerint azonnali hatállyal leállítja Forma-1-es programját, és elhagyja a királykategóriát.

A kétszeres világbajnok, Fernando Alonso bevallotta, igencsak meglepte a Honda döntése, miszerint azonnali hatállyal leállítja Forma-1-es programját, és elhagyja a királykategóriát.

A Renault spanyol versenyzője – aki korábban komolyan fontolgatta, hogy átnyargal a japán autógyártóhoz, mielőtt még hosszabbított volna a franciákkal – teljesen ledöbbent a Honda múlt heti bejelentése hallatán.

Mindezt az e heti teszteknek helyet adó Jerezben mondta el a riportereknek, ahol szerdán megkezdte téli tesztprogramját.

“Szomorú, ami történt. Meglepett engem és a legtöbb embert a paddock-ban, hiszen a Honda régóta jelen van a Forma-1-ben, és az egyik legnagyobb csapat az F1-ben” – mondta Alonso a spanyol ringen.

“Azonban biztos vagyok abban, hogy nem volt egyszerű meghozniuk ezt a döntést, és bízom abban, hogy más csapat nem követi őket.”

A csapatok képviselői ma találkoztak az FIA elnökével, Max Mosley-val, hogy átbeszéljék, milyen módszerekkel lehetne a leggyorsabban és leghatékonyabban csökkenteni a költségeket a sportban.

Alonso természetesen tisztában van ennek jelentőségével, ugyanis meggyőződése, hogy csak abban az esetben folytathatja tovább a küzdelmet a még talpon maradt kilenc csapat a Forma-1-ben, ha drasztikusan csökkennek a költségek.

“Az összes csapat megegyezett abban, hogy csökkenteni kell a költségeket, és megoldást kall találni arra, miként lehetne kevesebbet költeni a Forma-1-ben” – magyarázta a spanyol pilóta.

“Többféle módon lehet csökkenteni a kiadásokat, amit mindenképpen meg is kell tennünk, máskülönben több csapat is távozni fog a Forma-1-ből.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!